Cep telefonu tamircilerine mesleki yeterlilik şartı: İşte tüm detaylar

iPhone tamiri

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte cep telefonu tamircilerine mesleki yeterlik şartı getirildi. Peki ne oldu da aniden böyle bir karar alındı? Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Cep telefonu tamircilerine mesleki yeterlilik şartı büyük şok etkisi yarattı. Öncelikle bunun neden yapıldığıyla başlayalım. Sıfır akıllı telefon fiyatları döviz ve vergilerle çok ciddi seviyelere kadar ulaştı. Açıkçası kimse böyle bir yükseliş beklemiyordu. Bu durum en çok da ikinci el akıllı telefon satıcılarına yaradı.

Yapılan değişiklik ile birlikte ikinci el cihazlara garanti şartı getirildi. Böylece tüm piyasaya belirli bir standart getirilmiş oldu. Ancak işin asıl tarafı vergilerdeydi. Bu düzenleme ile birlikte 2. el cihazlardan da vergi alma imkanı ortaya çıktı.

Akıllı telefon tamircileri yeterlilik belgesi olmadan çalışamayacak

TSE tarafından ikinci el cep telefonlarının tamir ve bakımıyla ilgili düzenleme yapıldı. Bu düzenleme sonucunda Mesleki Yeterlilik Belgesi şart olarak koşuldu. Yani ikinci el tamiri yapmak isteyen birisi yeterlilik belgesi almak zorunda. Aksi halde çalışmasına izin verilmeyecek.

cep telefonu tamircilerine

Türkiye’de 82 milyon mobil abone var ve bunların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bu aynı zamanda çok fazla akıllı telefon tamircisine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. TSE ise bunun kurallara uygun yapılmasını istiyor.

Antutu en çok çakması yapılan telefonları açıkladı

Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkındaki Yönetmelik, şu an yapılan düzenlemeye destek veriyor. Ancak bu düzenleme ile birlikte vergi konusunda herhangi bir değişiklik olup olmayacağı net olarak bilinmiyor. Peki sizce akıllı telefon tamircilerine böyle bir şart getirilmesi gerekiyor muydu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.