Cep telefonu satışlarında büyük artış yaşandı: Akıllı telefon sektörü kıpır kıpır

İkinci el telefon

Sektör ile alakalı yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonu satışlarında büyük artış yaşandığı ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde bu artış iyice belirgin hale gelmeye başladı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Pandemi koşulları nedeniyle birçok sektör durma noktasına geldi. Otomotiv üretimi bile büyük bir gerileme yaşadı. Akıllı telefon sektörü bu konuda en şanssız sektörler arasında yer alıyor. Samsung, Xiaomi, Apple ve diğer birçok marka darbe üstüne darbe yedi.

2021 yılının ilk 3 ayına baktığımızdaysa akıllı telefon satışları yüzde 26 oranında arttı. Kimse böylesine bir yükseliş beklemiyordu. En azından pandemi etkileri nedeniyle uzun bir süre daha hem üretimde hem de dağıtımda gerileme bekleniyordu.

Cep telefonu satışlarında büyük artış devam ediyor

Gartner tarafından yapılan bazı araştırmalara göre akıllı telefonlarda önemli oranda yükseliş yakalandı. Bu yükselişin birçok nedeni var. Öncelikle 2020 yılında ciddi oranda talep birikmesi olduğunu söyleyebiliriz. Yaşanan bu talep birikmesi nedeniyle 2021 yılı canlı geçti.

cep telefonu satışlarında büyük artış

Satış rakamları cep telefonu pazarı için hiç normal değil. Zaten yıllardır varolan bu sektör için böylesine yükselişler uzun sürmeyecektir. Pandemi sonrasında herşeyin normale dönmesi yüksek bir ihtimal. Ayrıca 2019 yılında yaşanıp 2020 yılı boyunca devam eden pandemi koşulları devasa bir boşluk oluşturdu.

Realme, 2022’nin sonuna kadar yirmiden fazla 5G telefon sunacak

Sektördeki satış oranları ise neredeyse aynı. Listenin başında Samsung yer alıyor. Hemen ikinci sırada Apple var. Onun sonrasında ise Xiaomi yer alıyor. Kısacası devler yine aynı şekilde listelendi. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?