Apple ve Samsung Savaşı!

IDC 2007

Bu yıl toplamda bir milyar akıllı telefonun satılması beklenirken, gelecek yıl %30 pazar büyümesinin olacağı tahminleri bulunuyor.

IDC_2007

IDC isimli analiz kuruluşu 2013 yılı içinde toplamda bir milyar akıllı telefon satışının gerçekleşeceği açıklamasında bulundu. Bu satışların başını Asya kıtasının çekeceğini düşünen IDC, en az satışların Ortadoğu ve Afrika’da olacağını tahmin ediyor.

Önemli araştırma kuruluşlarından biri olan Digitimes Research, 2014 yılı hakkında bir çalışma gerçekleştirdi. Buna göre, önümüzdeki yıl akıllı telefon satışlarında bir artış bekleyen şirket, %30 bir artış olacağını yani 1,24 milyarlık bir sayıya ulaşılacağını öngörüyor. Rusya, Endonezya, Hindistan ve Latin Amerika gibi ülkelerde telefon satışlarından büyük pay almalarını bekleyen Digitimes, geleceğin en büyük savaşının ise Samsung ile Apple arasında geçeceğine inanıyor.

2017 yılı ile ilgili bazı değerlendirmelerde de bulunan IDC, önümüzdeki dört yıl içerisinde akıllı telefon piyasasındaki satış 1,7 milyar gibi bir sayıya ulaşacağına inanıyor. Telefon satışlarındaki bu artışın ise, telefon üreticileri için ekstra bir kar olmayacak. Yani üreticilerin kar oranları şuan ki durumuyla aynı olması bekleniyor.