Céline Dion, nadir hastalığı hakkında konuştu

Céline Dion, nadir hastalığı hakkında konuştu

Celine Dion nadir hastalığı hakkında sosyal medyada konuştu. İşte tüm detaylar.

Céline Dion, nadir bulunan sendromu yüzünden çok güçlü kas spazmları yaşadığını ve bunun sonucunda kaburgalarının kırıldığını söyledi. Teşhisten bu yana ilk TV röportajında ​​NBC News’te Hoda Kotb’a konuşan Dion şunları söyledi: “Bir noktada kaburgalarım kırılmıştı, çünkü bazen çok şiddetli olduğunda, spazm öyle kötü olabiliyor ki kaburgalarım kırılabiliyor.” Dion ayrıca boğazında da kas spazmı yaşadığında “sanki biri sizi boğuyor, sanki birisi gırtlağınızı itiyormuş gibi” hissederken zorlukla konuştuğunu dile getirdi. Ellerindeki krampları anlatırken bazen avuçlarımı açamayacak gibi hissediyorum” dedi.

Céline Dion, nadir hastalığı hakkında konuştu

Dion’a 2022’de nadir görülen ve tedavi edilemeyen bir sendrom teşhisi konuldu ve canlı performansları askıya almak zorunda kaldı. Daha önce bu hastalığın “yürürken zorluklara neden olduğunu ve şarkı söylemek için ses tellerini kullanmasına izin vermediğini” söylemişti. Nisan ayında Vogue France’a verdiği röportajda haftada beş kez fizik ve ses terapisi gördüğünü söyledi. Çaresizlik hissettiğini itiraf etti ama aynı zamanda yeniden şarkıcılık kariyerine doğru ilerlemeye çalıştığını da doğruladı.

Celine Dion, “Başlangıçta kendime şu soruyu sorardım: neden ben? Bu nasıl oldu? Ben ne yaptım? Bu benim hatam mı?” dedi. “Hayat sana hiçbir cevap veriyor. Sadece yaşamak zorundasın! Bilinmeyen bir nedenden dolayı bu hastalığa yakalandım. Bana göre iki seçeneğim var. Ya bir sporcu gibi çalışıp çok çalışırım, ya da kapatıp biter, evde kalıp şarkılarımı dinler, aynanın karşısına geçip kendi kendime şarkı söylerim. Tepeden tırnağa tüm bedenim ve ruhumla bir sağlık ekibiyle çalışmayı seçtim” ifadelerini kullandı.

Vivo V40 Pro, yeniden markalanan S19 Pro olarak yakında piyasaya sürülebilir