Japonya’daki turistler Fuji Dağı’nın manzarasını engelleyen bariyeri kırdı

Japonya'daki turistler Fuji Dağı'nın manzarasını engelleyen bariyeri yıkırdı

Japonya’nın Fuji Dağı’nı görmek isteyen turistler, “kötü davranışları önlemek” için tasarlanan yeni bariyerde delikler açmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Fujikawaguchiko’da siyah tel örgü kurulumu yalnızca bir hafta önce tamamlandı. Çöp atan, izinsiz giren ve trafik kurallarını çiğneyen yabancı ziyaretçilerin akınından giderek daha fazla hayal kırıklığına uğrayan Yamanashi vilayetindeki yetkililer tarafından gerçekleştirildi. Ancak bariyer Japonya’ya turist olarak gelenlerin pek hoşuna gitmedi. Lawson’da çalışan bir güvenlik görevlisi, sabah veya akşam kimse izlemediğinde küçük deliklerin görünmeye başladığını fark ettiğini söyledi. “Çok yazık,” dedi güvenlik görevlisi AFP haber ajansına. Deliklerin parmakların geçebileceği kadar büyük olduğunu ancak yine de bir kameranın Fuji’nin karla kaplı yanardağını gösteren Instagram’a layık bir fotoğraf çekemeyeceğini söyledi.

Japonya'daki turistler Fuji Dağı'nın manzarasını engelleyen bariyeri yıkırdı

Bir kasaba yetkilisi, deliklerden birine kamera yerleştirmeye çalıştığını ancak mükemmel bir çekim yapamadığını söyledi. Görünüşe göre Japonya’ya turist olarak gelenler bu bariyeri aşmak ve manzaranın tadını çıkarmak istiyor. Kalabalık ve asi turistlerden bıkan Japon tatil kasabasındaki yetkililer, geçen hafta 20 metreye 2,5 metre ölçülerinde ağlar yerleştirdiler ve bunun etkili olduğunu söylediler. Söz konusu bariyer, Lawson’s market zincirinin üzerinde yükseliyor ve tepesi her zaman karla kaplı dağın manzarasını kapıyor. Yerel sakinler, bölgeye akın eden çok sayıda kişinin genellikle yasa dışı park ettiğini veya kazalara neden olduğunu söylüyor. Ancak engellere rağmen turistler gelmeye devam edecek gibi.

Vivo V40 Pro, yeniden markalanan S19 Pro olarak yakında piyasaya sürülebilir