Pokemon GO oyuncusu, nadir Pokemon yakaladıktan sonra öldü

pokemon go 1

Pokemon GO oyuncusu, nadir Pokemon yakaladıktan sonra öldü.  Singapur’da bir adam, nadir Pokemon yakaladıktan sonra kalp krizi geçirdi.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde yasal olarak uygulama mağazalarına gelmemesine rağmen en çok oynanan oyunlardan olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası birden unutulan Pokemon Go, bir şekilde oynanmaya devam ediyor. Oyun, bu sefer üzücü bir habere konu oldu. Singapur’da bir oyuncu, nadir Pokemon yakaladıktan sonra geçirdiği kalp krizi ile vefat etti.

Pokemon GO oynamak için ciddi efor gerekiyor

Yerel medyanın haberine göre 67 yaşındaki Liang Weiming, 28. seviyede 200‘den fazla Pokemon toplamış bir oyuncuydu. Eğer oyunu yeterince oynadıysanız bu seviyelere çıkmak için ciddi bir efor ve emek gerektiğini biliyorsunuzdur.

28. seviye ulaşmış olsa da bir türlü Lapras adlı nadir Pokemon’u yakalayamamıştı. Weiming, Singapur’daki Marina Bay Sands tesisinde Lapras’ı yakalamayı başardı. Pokemon yakalamak için iyi bir yer olduğunu düşündüğü için eşi ile bölgedeki oteli sık sık ziyaret ediyorlardı.

pokemon go

Eşi, nihayet Lapras’ı yakalamanın heyecanıyla Weiming’in kalp krizi geçirdiğini söyledi. Talihsiz adam, Singapur’da bir hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamış. Eşi, Weiming’in kalp hastalığı olduğunu ve Pokemon yakalamanın verdiği ani heyecanın krizi tetiklemiş olabileceğini sözlerine ekledi.

Oyunlarla ilgili genelde pozitif haberler yapıyoruz ancak arada böyle üzücü vakalar da yaşanabiliyor. Buradan bir kez daha, insanların oyun oynarken kendilerini zorlamamaları gerektiği sonucu çıkıyor.

Logitech G Pro mekanik oyuncu klavyesini duyurdu