Elma sirkesi gerçekten sağlığa yararlı mı?

Elma sirkesinin ne kadar sağlıklı olduğu hakkında hep söylentiler mevcut ancak gerçekten de sağlıklı mı? İşte tüm detaylar.

Keskin salata soslarında, et soslarında, Hint turşularında kullanılan elma sirkesi, sos olarak gerçekten lezzetli. Ancak bundan da öte, sindirime yardımcı olmak ve kolesterol düzeylerini düşürmek için kullanılan bu güçlü sıvı, pek çok kişi için sağlıklı yaşam ilacıdır. Elma sirkesi, maya içinde fermente edilen ve şekeri etanole dönüştüren ezilmiş elma suyundan oluşur. WebMD, “Önce elmalar ezilir ve fermantasyon sürecini hızlandırmak için maya eklenir, böylece şeker birkaç hafta sonra alkole dönüşür” diye açıklıyor. “Daha sonra, doğal bakteriler alkolü asetik asite dönüştürüyor, bu da sirkeye keskin tadını ve kokusunu veriyor.”

Elma sirkesi gerçekten sağlığa yararlı mı?

İki tür elma sirkesi vardır: filtrelenmiş veya filtresiz. Filtrelenmiş olan berrak ve pastörize edilmişken, filtrelenmemiş olan kalın bir tortuya sahip. WebMD’ye göre mağazadan satın alınan sirkelerin çoğu filtreleniyor. Sirke sadece tamamı sıvı formda sunulmamakta, tozlar, tabletler, sakızlar ve haplar olarak da satın alınabilir. Healthline, sağlık profesyonellerinin araştırma bulgularına dayanarak sirkenin tüketim için sağlıklı olduğunu doğruladı. Özellikle içindeki asetik asit. Sirke, sirkenin birincil aktif bileşiği olarak görev yapan yüzde beş asetik asit içeriyor. Healthline, “Organik, filtrelenmemiş elma sirkesi aynı zamanda ürüne karanlık bir görünüm veren protein iplikçikleri, enzimler ve dost bakterilerden oluşan bir madde içerir” dedi ve “bunun genellikle en besleyici kısım olarak kabul edildiğini ekledi.

Vivo V40 Pro, yeniden markalanan S19 Pro olarak yakında piyasaya sürülebilir