Açgözlü oyun yapımcılarına CD Projekt Red’ten tokat!

vi1

The Witcher 3’ün ardından CD Projekt Red’ten bir efsane daha geliyor, hem de ek ödemesi olmadan: Cyberpunk 2077.

Biliyorsunuz, son günlerde EA Games’in başı Star Wars: Battle Front II’de yer verdiği oyun içi mikro ödeme sistemiyle belada. Bu durum hakkında birçok oyuncudan tepkiler geldi, Reddit’te açılan başlıklarda da EA Games’e eleştiri okları yöneltildi. Hatta devreye Disney de girdi ve böylelikle yeni bir düzenleme yapılana kadar oyundan mikro ödeme sistemi kaldırıldı. Peki bu yeterli mi?

Son yıllarda çıkan birçok oyunda (gerek PC, gerek konsol, gerekse de mobil oyun) çeşitli ödeme sistemleri yer alıyor. Silah ya da eşyaları hiç uğraşmadan, ekstra para ödeyerek elde edebiliyorsunuz. Bu, hem oyunun rekabetçi yapısını bozarken hem de oyunculardan devamlı “para” talep edilmesi anlamına geliyor ve can sıkıyor.

Konu hakkında The Witcher serisinin yapımcısı CD Projekt Red’in de söyleyecekleri var. Geçtiğimiz günlerde bir oyun sever, Twitter üzerinden şirkete mikro ödeme sistemi hakkında bir soru yöneltti ve yaklaşmakta olan yeni RPG oyunu Cyberpunk 2077’te mikro ödeme sisteminin olup olmayacağını öğrenmek istedi.

CD Projekt Red’in cevabı ise gönüllere su serptiği gibi bazı çevreler için tokat etkisi de yaptı:

“Endişe etmeyin. The Witcher 3’de ne düşünüyorsak bu yeni oyunda da daha azını düşünmüyoruz. Geniş bir single player deneyimi, açık dünya ve hikaye odaklı RPG. Para odaklı saçmalıklar olmayacak. Biz açgözlülüğü diğerlerine bırakıyoruz.”

Açgözlü oyun yapımcılarına CD Projekt Red'ten tokat!

Kirin 670’li Huawei Nova 3 geliyor