2016’da Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler-1

BATMAN V SUPERMAN PRELIM SALES DECK 121015 page 001 600x3941

#İŞBİRLİĞİ

Bu yıl hem fantastik, hem bilim-kurgu, hem de animasyon türlerinde, sinemaya gidilmeyi hak eden pek çok yapım var. Beğenilerimiz ölçüsünde 2016’nın en beklenenlerinden bazılarını sizin için irdeledik.

2016’da özellikle çizgi-roman dünyası açısından “Altın Çağ” yaşanması bekleniyor. Zira Batman V Superman: Dawn of Justice ve Captain America: Civil War yakın tarihlerde gösterime girecek. Eğer olumsuz yönde bir mucize gerçekleşmezse, iki yapımının kombinasyonunun, en az 2.5 milyar dolar gişe hasılatı elde edeceğini söyleyebiliriz. Bu iki filme ek olarak X Men: Apocalypse ve Suicide Squad gibi çizgi roman uyarlamalarını da unutmamamız gerekiyor.

Independence Day Resurgence 

1996’da gösterime girmesinin üstünden 20 yıl geçse de, Independence Day, popülerliğini koruyor. 22 Ağustos’ta gösterime girecek, 200 milyon dolar yapım bütçeli filmin rollerini  Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox and Brent Spiner, rLiam Hemsworth, Jessie Usher, Maika Monroe, Sela Ward, Angelababy, Joey King, Charlotte Gainsbourg, Patrick St. Esprit ve William Fichtner paylaşıyor.

X-Men: Apocalypse

X-Men, Magneto ve saz arkadaşları düşman konseptinden sıyrılarak, en ölümcül rakipleri ile karşı karşıya geliyor. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn ve Lucas Till’in sürüklediği film, 27 Mayıs’ta gösterime girecek.

Ghostbusters

Eski kadro yaşlandı, baş rol oyuncularından Ivan Reitman maalesef hayatını kaybetti. Ancak bu kadar kapsamlı bir değişikliği kimse beklemiyordu. Yapımda dört kadın Hayalet Avcısı’nın ve sekreteleri(!), Thor rolünden tanıdığımız Chris Hemsworth’un maceralarını izleyeceğiz. Melissa McCarthy, Kristen Wiig,Kate McKinnon ve Leslie Jones yeni avcılarımız. Yapım Temmuz 2015’te vizyonda.

Captain America Civil War

Başlangıçtan beri aralarında önemli bir gerginlik olan Tony Stark ve Steven Rogers nihayet karşı karşıya. Yapım Marvel Evreni’ni kökten değiştiren İç Savaş’ı konu alıyor. Üstelik Spider-man de filmde küçük bir rol üstlenecek. Oyuncu kadrosunun Avengers’tan eksiği yok fazlası var denebilir. Yapım 6 Mayıs’ta gösterime giriyor ve pek çoğu çizgi roman ve sinema tutkunu, büyük bir tutkuyla yapımı bekliyor.

Batman V Superman: Dawn of Justice

Batman V Superman

Bu satırların yazarının, en merakla beklediği film. Önceleri, Batman rolü için cast edilen Ben Affleck çok eleştirilse de, fragmanlarda belki de sinema tarihinin en iyi Batman’i olma potansiyelini gösterdi. Melissa McCarthy, Kristen Wiig,Kate McKinnon ve Leslie Jones filmin diğer ağır topları. Batman ve Superman’in yanı sıra; Wonder Woman, Aquaman, The Flash ve Cyborg gibi karakterler ile filmin bütçe rekorlarını alt üst etmesi kesin gibi gözüküyor.