Samsung’tan daha iyi ekran kalitesi

Samsung Logo Store 8.0 2014

Ekran teknolojileri konusunda pek çok yatırım yapan firma bu alanda yeniliklere imza atmaya devam diyor.

samsung ekran

Son dönemde, parlak ışık altında daha iyi görüntü tecrübesi veren teknolojiler ortaya çıktı. Bu konuda önder olan firmalardan biri de Samsung . Firmanın Ultra Black adını verdiği yeni teknoloji, iç mekandaki ışık parlaklığı ne olursa olsun, en iyi görüntü tecrübesini sunmayı hedefliyor.

SUHD akıllı televizyon serisinde kullanılacak olan Ultra Black teknolojisi, güvelerin gözlerinden esinleniyor. Güvelerin gözlerindeki girinti ve çıkıntılar ışığı emerek ederek yansımasını engelliyor. Böylece, avcı hayvanların dikkatli bakışlarından da korunuyor. Ultra Black teknolojisinde, ekranın üzerindeki özel kaplamada girintiler mevcut. Işık bu girintilere çarptığı zaman emiliyor ediliyor veya çok az bir kısmı yansıtyor. Böylece renk bozulmalarının ve aşırı renklenmeler engelleniyor.

Samsung  yeni nesil SUHD televizyonlarda Quantum Dot teknolojisini tercih ediyor. Quantum Dot teknolojisi, parlaklığı 1000 nit seviyelerine çıkarırken, enerji tüketimini de düşürüyor. Her iki teknoloji sayesinde, 2016 SUHD televizyonları her şartta en canlı ve parlak görüntüleri izleyiciye sunacak.

Windows 10 Akıllı Telefonlara, Parmak İzi Desteği!