Captain America: Civil War, 1.3 Milyar Doları Aştı!

captain america civil war 181827

Batman V Superman: Dawn of Justice’in ardından, yılın en çok beklenen filmi olan Captain America: Civil War, rakibini, şimdiden her açıdan geride bırakmayı başardı.

Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland, Frank Grillo, William Hurt ve Daniel Brühl’lü kadrosu ile “Avengers 2.5” olarak kabul edilen, bununla birlikte Thor ve Hulk, Nick Fury karakterleri dışında, Avengers serisinden eksiğinden çok fazlası olan Captain America Civil War’un gişe hasılatı, 1.3 milyar doları geride bıraktı.

Captain America

Captain America Civil War’un galası, 16 Nisan’da Los Angeles’ta gerçekleşmiş ama dünya çapındaki gösterim, 6 Mayıs 2016’da başlamıştı. Vizyondaki son haftasına girilirken, Marvel’in son alametifarikası; 250 milyon dolar ve artı 150 milyon dolar reklam bütçesi 400 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahipti. Vergi kesintileriyle bile ortaya, stüdyo için muazzam bir kar çıkıyor.

Aslına bakılırsa Batman V Superman: Dawn of Justice, Captain America Civil War’dan çok daha fazla beklenen bir filmdi. Ne var ki Zack Snyder’ın yapımı, 900 milyon dolar gişe hasılatına rağmen, bekleneni elde edemedi. Umarız Zack Snyder ve DC-Warner Bros. ortaklığı bazı hatalarından ders alır ve gelecekte, tek rakibinin karşısında daha güçlü durur.

 Amerika Federal Bankası, Dolandırıcılığı Kabul Etti!