Captain America Civil War, 1 Milyar Doları Aştı!

Captain America Civil War Cap Brood

Marvel ve Disney ortaklığının son mucizesi Captain America Civil War, yaklaşık iki haftada 1 milyar dolar gişe hasılatı sınırını geride bırakmayı başardı.

Marvel’in, DC Comics-Warner Bros. ortaklığının karşısına diktiği Captain America Civil War, gişe hasılatında, iki hafta içinde 1 milyar dolar sınırını geride bırakmayı başardı. Batman v Superman: Dawn of Justice, sinemalarda gösterimde olduğu tüm periyotta 900 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Captain America Civil War, 12 Nisan’da Londra’da gala gecesi yapmış ve ülkedeki çeşitli sinemalarda, sınırlı gösterime girmişti. Ancak filmin, asıl gösterimi 6 Mayıs 2016’da başlamıştı ve dünyanın en önemli ülkelerinde, söz konusu tarihte gösterime girmişti.

Captain America

Marvel’in son kozu, gün itibariyle 1.01 milyar dolar gişe hasılatı elde etti ve DC’deki rakibine göre, en azından eleştirmen kanadında çok daha fazla beğenildi. Yapımın, en az 1.5 milyar dolar gişe hasılatını hedeflediği, stüdyo yöneticileri tarafından defalarca kez vurgulandı.

Her ne kadar Marvel Cinematic Universe’un ve Disney’in değil, Fox’un kanatları altında olsa da, diğer bir Marvel yaratımı X-Men: Apocalypse de, bugün, dünya çapında gösterime girdi. Bu filmle ilgili izlenimlerimizi de, önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

Anthony Russo ve Joe Russo kardeşler tarafından yönetilen ve Kevin Faige tarafından kaleme alınan Kaptan Amerika’nın son macerasında; Chris Evans ve Robert Downey Jr. baş rolleri paylaşırken; diğer oyuncular arasında Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Paul Rudd, Tom Holland, Elizabeth Olsen ve Daniel Brühl gibi birbirinden usta isimler bulunuyor.

Çinlilerin, Opera’ya Verdiği Süre Doluyor