X-Men Apocalypse’den Flaş Başlangıç!

x men age of apocalypse by valor1387 100947

Henüz, en çok gişe hasılatı elde edeceği Amerika Birleşik Devletlerinde gösterime girmemesine rağmen, X-Men Apocalypse, gişe hasılatı açısından kayda değer bir başarı elde etti.

Marvel, 2000’li yılların başında yaşadığı kriz nedeniyle, çizgi-roman karakterlerinin tümünü film şirketlerine pazarlamış ve gelir elde etmişti. Proje kapsamında; Spider-Man Sony’e, X-Men, Wolverine ve Fantastic Four 20Th Century Fox’a; Thor, Hulk, Iron Man, Kaptan America ve bu karakterlerden oluşan Avengers, Disney’e pazarlanmıştı.

Bu hamle, Marvel’in kurtuluşu olmakla kalmadı, gişe rekortmeni seriler yarattı. Özellikle Avengers, Avengers Age of Ultron, Captain America Civil War ve Iron Man 3, film başına milyar dolarları aşan gişe hasılatlarına imza attı. X-Men ve Wolverine serileri de, şirketi daima kara geçirdi. Tek ve en büyük hayal kırıklığı ise, Fantastic Four serisi oldu.

X Men Apocalypse

Disney-Marvel ortaklığı öyle başarılı oldu ki; Spider-Man’in film hakları Sony’den satın alındı. Hatta Spider-Man kanlı canlı olarak, Captain America Civil War’da boy gösterdi.

X-Men filmleri de bekleneni fazlasıyla karşılıyor. X-Men Apocalypse de istisna değil. Henüz en popüler olduğu Amerika Birleşik Devletlerinde gösterime girmemesine rağmen (yapım, 27 Mayıs’ta ABD’de gösterime girecek), Avrupa pazarında 100 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. X-Men Apocalypse’nin yapım bütçesi ise 230 milyon dolar. Bu bağlamda, filmin öyle veya böyle kar elde edeceği aşikar.

James McAvoy, Oscar adayı Michael Fassbender, Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Fox TV serilerinin değişilmez ismi (Tüm American Horror Story serisinde onu görebilirsiniz) Evan Peters ve Game of Thrones’ta Sansa Stark rolüyle tanıyıp, nefret ettiğimiz (oyunculuğuna lafımız yok, lafımız Sansa Stark portresine) Sophie Turner’un baş rolleri üstlendiği X-Men Apocalypse, X-Men serisi ve Superman Returns’den tanıdığımız Bryan Singer tarafından yönetildi.

Tekno Bileklik, Artık Alınan Alkolü de Ölçecek