Xbox, Call of Duty’yi PlayStation 6’yla paylaşacak

Call of Duty: Warzone 2.0

Activision Blizzard anlaşmasını tamamlamaya çalışan Microsoft, Xbox’ın Call of Duty serisini PlayStation 6’yla da paylaşacağının sözünü verdi.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, son dönemde oyun dünyasında önemli adımlar atıyor. Bir yandan Xbox Game Pass servisiyle oyun dünyasında rekabeti yepyeni bir zemine taşıyan şirket, bir yandan da oyun dünyasının bugüne kadar gördüğü en büyük anlaşmalardan birini tamamlamaya çalışıyor. En büyük oyun stüdyolarından olan Activision Blizzard’ı bünyesine katmak için 68 milyar dolarlık dev bir anlaşmaya imza atan Microsoft, bu anlaşmaya onay verilmesi için sıkı bir çalışma yürütüyor.

Bildiğiniz gibi Amerikan Ticaret Kurulu FTC, bu anlaşmanın oyun dünyasında haksız rekabete sebep olacağına karar vermiş ve bu anlaşmanın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurmuştu. Bu yüzden şu sıralar Microsoft ve FTC şu sıralar mahkemede karşı karşıya geliyor. Microsoft ise bu davada elini güçlendirmek için oyun dünyasındaki rakipleriyle önemli anlaşmalar imzalıyor. Bu anlaşmanın geçmesi için rakiplerine çeşitli tavizler veriyor. Bu tavizlerin başında ise genelde Call of Duty serisinin lisans hakları geliyor.

Activision Blizzard, personel şikayetiyle karşı karşıya

Activision Blizzard’ın sahibi olduğu Call of Duty serisinin oyuncuları bir platforma ya da konsola çekebilecek kadar popüler bir seri olması, Microsoft’un bu anlaşmayı tamamlamasına engel oluyor. Çünkü başta Sony olmak üzere Microsoft’un rakipleri, bu anlaşmanın tamamlanması halinde Microsoft’un Call of Duty’yi Xbox’a özel yaparak kendilerine karşı adil olmayan bir avantaj sağlayacağını savunuyor. Böyle bir niyeti olmadığı konusunda mahkemeyi ikna etmeye çalışan Microsoft ise rakipleriyle bu oyunu paylaşacağının sözünü veriyor.

Bu konuda daha önce Nintendo ile anlaşan Microsoft, Sony’ye de Call of Duty serisi hakkında önemli sözler veriyor. Şirket, bu serinin oyunlarını sadece PlayStation 5 döneminde değil, PlayStation 6 çıktıktan sonra da PlayStation ile paylaşacağını açıkladı.

Microsoft yeni bir yapay zeka etkinliği düzenliyor