Büyük veriler kesintisiz çalışabilecek mi? İşte yanıtı!

Veri kurtarma

Büyük veriler kesintisiz çalışabilecek mi sorusu, günümüzün en çok merak edilen detayları arasında yer alıyor. Özellikle de salgın nedeniyle insanların iyice evlere kapanması gelen veri sayısını arttırdı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Müşteri deneyimi ve marka güveni açısından bakıldığında, büyük veriler kesintisiz çalışabilecek mi sorusu kafa karıştırmaya devam ediyor. Bütün şirketlerin iş sürekliliği bakımından son derece üst seviyelerde olması gerekiyor. Bir işletmenin İş Sürekliliği planına (BCP) sahip olması ise operasyonların stratejik bir parçası olarak görülebiliyor. Bu, aynı zamanda veriler ile ilgili kesinti problemini de açıklayabiliyor.

Veri güvenliği her zamankinden daha önemli

Vertiv Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü Zekai Güler, “İş Sürekliliği planlaması yaparken, sadece deprem, yangın, fırtına gibi felaketler değil, daha ufak ve kesintiye sebep olarak işletmeye zarar verebilecek olası durumlar da hesaba katılmalı. Örneğin, son dönemde yaşadığımız koronavirüs salgını da sürpriz niteliği taşıyarak, İş Sürekliliği planlamalarına uzaktan çalışmaya hızlı bir şekilde geçebilmeyi kattı”  diyerek konunun önemine vurguda bulundu.

Büyük veriler kesintisiz çalışabilecek

Veri sürekliliğini sağlamak için bazı detaylara önem vermek gerekiyor. Ana ağ ya da depolama erişilemez durumdayken hızlı sorun giderme ve BIOS yeniden başlatma için OOB (Out-of-band) yönetim araçları bunlardan sadece bir tanesi ve son derece önemli. Eğer verileriniz hakkında teknik avantajlara sahip değilseniz, büyük sorunlar yaşamanız muhtemel.

Günümüzde tüm insanların verilerini bir noktada toplamak neredeyse imkansız. Ayrıca güvenlik bakımından da değerlendirmek gerekirse, bazı açıklar yaratabilir. Gerekli güvenlik ve teknik ekipmanlara sahip olan şirketler, veri konusunda çok daha sürekli bir yaklaşıma sahip olabiliyor.