Korsanlarla başı belada olan NASA yine saldırıya uğradı

Sonsuza kadar çalışabilecek motor

Bağlantı güvenliği en düşük düzeyde olan kuruluşlardan NASA yine saldırıya uğradı. Her ne kadar dünyanın en büyük ve en değerli kuruluşlarından bir tanesi olarak sayılsa bile NASA’nın veri güvenliği ile ilgili sorunlar bir türlü çözülemiyor. Bundan kısa bir süre önce canı sıkılan bir hacker, NASA’nın altyapısına sızmayı başarmıştı. İşte haberimizin detayları.

Dünya ülkelerinin önemli bir bölümü Mars’a gitmek için hazırlanıyor. SpaceX gibi şirketler de özel kuruluşlar olarak Mars görevlerini yürütmek istiyor. Bu nedenle alanda rekabetin olduğundan bahsedebiliriz. NASA’nın Genel Denetim Ofisi tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, rakiplerden bir tanesi 2018 Nisan ayında 500 MB veri çaldı.

Mars bilim laboratuvarına sahip NASA yine saldırıya uğradı

Kendi alanında uzman oldukları anlaşılan bilgisayar korsanları, NASA’nın ağına sızmak için bir Raspberry Pi cihazı tercih ettiler. Olayla ilgili daha garip olan durum ise NASA’nın Jet Laboratuvar’ından (JPL) sisteme giriş sağlanmasıydı.

Nasa hacker

Bilgisayar korsanları sisteme girdikten sonra Mars görevi ile alakalı laboratuvar bilgilerinin çalındığı ifade edildi. Yaklaşık olarak 500 MB boyutundaki bu veriler, bağlanılan ağ yardımıyla ele geçirildi. Saldırının hemen ardından 60 sayfalık bir denetim raporu yazıldı.

NASA çalışanlarının olay sonrası JPL ve DSN ağlarıyla bağlantılarını kestikleri söylendi. Eğer çalışanlar bu bağlantılarını kesmeseydi muhtemelen korsanlar çok daha fazla bilgi elde edecekti. NASA’nın Ana Denetim Ofisi (OIG) saldırı ile ilgili ayrıntıların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Peki sizce de NASA güvenli bir kuruluş mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

NASA’nın Mars Helikopteri son testini de geçti