Türk Telekom, ‘milli teknoloji, güçlü ekonomi’ hedefi doğrultusunda, Türkiye’nin bölgenin veri merkezi üssü olması için, bu alandaki yatırımlarını artırma kararı aldı.
Entegre yapısı ile müşterilerine tek noktadan hizmet kolaylığı sağlayan Türk Telekom, her geçen gün artan veri trafiğini karşılamak amacıyla uluslararası standartlarda, güvenli, yedekli ve yüksek hızlarla erişilebilir veri merkezi yatırımlarına devam ediyor.
Bu kapsamda Ankara Ümitköy’deki veri merkezinin kapasitesini artıran Türk Telekom, yatırımlarını yıl içerisinde de sürdürecek.
Hızlı ve kesintisiz veri trafiğine ihtiyaç duyan kurumların tercihi olan Türk Telekom veri merkezleri, Türkiye’de finans, eğitim, sağlık, medya ve e-ticaret şirketlerinin çoğuna hizmet veriyor. Türk Telekom’un kurumsal müşterilerinin hizmet verdiği milyonlarca kişi Türk Telekom veri merkezleri sayesinde hızlı, kaliteli ve güvenli hizmet almanın ayrıcalığını yaşıyor.
2016 yılında Türk Telekom’un veri merkezi yatırımları devam edecek
Türk Telekom, büyük ölçekli kurumların ve kamu kurum verilerinin Türkiye’de saklanması ve işlenmesi için yatırımlarını sürdürecek.
Türk Telekom, 2016 yılı içerisinde Ankara Aydınlıkevler’de toplam 20.000 m2 büyüklüğünde devasa bir veri merkezini daha hizmete sunacak. Türk Telekom, veri merkezlerindeki kapasite artışı ile birlikte, Türkiye’yi bölgenin veri merkezi üssü yapma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.
Türk Telekom, son 10 yılda gerçekleştirdiği 20 milyar TL’nin üzerindeki yatırım ile fiber altyapısını Türkiye’nin 81 ile yayarak, Türkiye’nin dijital geleceğini inşa etmeye devam ediyor.
Mehmet Ali Akarca: Bölgenin veri merkezi üssü olacağız
Mevcut müşteri portfoyü ile veri merkezi konusunda Türkiye’nin en büyüğü olduklarının altını çizen TT Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca; “Güçlü veri merkezlerimizle Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalmasını sağlamayı hedefliyoruz. Üç sene içerisinde Frankfurt, Amsterdam ve Londra’ya alternatif bir veri merkezi oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, pek çok global içerik sağlayıcı ile görüşmeler yapıyoruz. İçeriklerini Türkiye’de konumlandırmaları ve buradan Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya hizmet sunmaları için gerekli platformları oluşturuyoruz” diye konuştu.
TT veri merkezlerinde;
- Güvenli, yedekli ve yüksek hızlarla erişilebilir bir ortam,
- Yedekli iklimlendirme,
- 7/24 bina gözlemleme,
- 7/24 bina güvenliği,
- Hassas sensörlerle gerekli koşulda yangın tespiti ve gazlı söndürme,
- Parmak izi kontrollü güvenlik,
- Elektronik kilitli kabin sistemleri,
- Akıllı PDU’lar sayesinde tüketilen enerji kadar ücretlendirme,
- Yüksek standartlarda yedekli UPS, jeneratör ve trafo sistemleri ile kesintisiz hizmet
- Ve dünya standartlarında, Tier 4 Design kriterlerine uyumlu diğer birçok hizmet sunuyor.
Honor 8 önümüzdeki ay tanıtılabilir