Burger King, It’in (O) yasaklanmasını istiyor!

it o

Ünlü fast food restoran zincirinden It için yasaklama talebi geldi. Burger King’in yasak gerekçesi ise ilginç…

Son dönemin en popüler yapımlarından olan It, sinemalarda fırtınalar estiriyor. 35 milyon dolar yapım bütçesi ve R yetişkin derecesi bulunan film, gösterimde olduğu ilk 18 günün toplamında 480 milyon dolar kazanarak büyük başarı elde etti. Tabii bu daha başlangıç. Filmin 500 milyon dolar barajını geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, kısa süre önce It: Chapter 2, yani ikinci film için çalışmaların 2018 itibarıyla başlayacağı, gösterim tarihinin de 6 Eylül 2019 olduğu bildirilmişti. Kaybedenler Kulübü, bu kez yetişkinlik dönemlerinde, çocukluktan kalma korkularıyla, yani Pennywise ile bir kez daha karşı karşıya gelecek.

Bu kadar bilginin ardından, bir de Burger King’in talebi hakkında bilgi verelim. “Ne alaka?” diye sorabilirsiniz. Burger King Rusya, It filmindeki Pennywise karakterinin McDonalds’ın maskotu palyaço Ronald McDonald’a çok benzediğini, bu sebeple de ister istemez bir reklama yol açarak haksız rekabet oluşturduğunu belirterek filmin yasaklanmasını talep etti. Rus yetkililer ise, filmin yetkililerinin kendi düşünce ve fikirleri doğrultusunda ortaya kendi yaratıcılıklarını çıkardıklarını düşünüyor, ama yine de talebi değerlendirerek reklama ilişkin bir durum var mı yok mu diye kontrol edeceklerini de ekliyorlar.

Xbox Live Gold Ekim 2017 oyunları belli oldu