İnternet erişimi su içmek kadar önemli!

internet erisimi

Birçok devlet ve kuruluş tarafından temel insan hakları içerisinde gösterilen internet erişimi farklı bir resmiyet kazanıyor. İşte son dönemlerin en popüler hizmeti olan internet ile ilgili haberimizin detayları.

2009 yılından bu yana hem siyasi hem de toplumsal açıdan ciddi bir değişim yaşandı. İnternetin kullanımı ise tüm bu değişimler içerisinde önemli yere sahipti. Birmingham Üniversitesi’nde görevli Dr.Merten Reglitz, İnsanların bu tür değişimlerden haberdar olmasının temel bir insanı hak olduğunu iddia etti.

İnternet erişimi için tüm dünya çalışıyor

İnternet ile ilgili yapılan çalışmalarda genellikle bu hizmetin en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi olduğu vurgulanıyor. Gelişmemiş ülkelerin ise bir an önce internet ile buluşması sağlanmaya çalışıyor.

internet hizmeti

Birmingham Üniversitesi’nde Global Etik Bölümü’nde görevli bilim insanı Dr.Merten Reglitz, ortaya çıkan siyasi ve toplumsal değişimlerden haberdar olamayan insanların, insan hakları açısından dezavantajlı konuma geldiğini ifade etti. Özellikle de yasa koyucular üzerinde etki oluşturmak isteyen insanların internet kullanmak zorunda olduklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere hem özel kuruluşlar hem de uluslararası platformlar internet hizmetleri için uğraşıyor. Hindistan’daki gönüllü kuruluşlardan bir tanesi 2019 sonuna kadar 39 milyon insanı daha internet ile buluşturmak istiyor. Peki sizce internet hizmetleri yeterince ulaşılabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İnternet fenomeni köprüyü yükseltiyorlar