BOE Apple için yeni fabrika açacak!

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Apple’ın ekran paneli konusunda en çok güvendiği isimlerden biri olan BOE’nin gelecekle ilgili ciddi planları var.

BOE Apple için yeni fabrika açacak! Kore’den gelen son bir tedarik zinciri raporu, Apple’ın küçük ve orta boy OLED ve LCD ekranlara olan talebine yanıt olarak Çinli BOE’nin Vietnam’da yeni bir ekran modülü fabrikası kuracağını ortaya koydu. Bu haber, Reuters’in bu yılın başlarında BOE’nin kuzey Vietnam’da bir fabrika kurma planlarını ilk kez bildirmesinden sonra geldi.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Bac Ninh’deki ekran modülü fabrikası özellikle organik ışık yayan diyotlar (OLED) ve sıvı kristal ekranlar (LCD) gibi çeşitli küçük ve orta boy ekran modüllerinin üretimine odaklanacak. Bu modüller, öncelikle Apple’a tedarik edilecek ve fabrikanın 2025’e kadar tamamen işletmeye geçmiş olacak.

Modül işlemi, bir fonksiyonel panel oluşturmak için tek tek parçaların birleştirilmesini içeren ekran imalat sürecinin önemli bir parçasıdır. Bir panel yarım mamul ürününde modül işlemi tamamlandıktan sonra, tamamlanmış ürünle birleştirilebilen bir ekran modülü oluşturulur.

iPhone katlanabilir olsaydı işte böyle görünecekti!

BOE Apple için yeni fabrika açacak!

BOE’nin Bac Ninh’de bir ekran modülü fabrikası kurmaya karar vermesi, iddiaya göre Apple’ın talebi üzerine gerçekleşti. Bu hamle, teknoloji devinin iPhone OLED son işlem modülü hattını hem Vietnam hem de Çin’i ziyaret etmeden doğrulayabilmesine olanak tanıyacak. Ayrıca, son işlem için gereken muayene ekipmanı tedarikçileri, BOE Bac Ninh’te fabrikasını kurarsa daha hızlı yanıt verebilecek.

Kısa vadede, BOE öncelikle gelecek yıl ilk kez OLED teknolojisini uygulayacak olan iPhone SE4 için OLED ekranlar tedarik edecek. iPhone SE4 için 6.1 inç OLED ekranın, 40 dolara yakın rekabetçi bir fiyatta sunulması bekleniyor ve bu BOE’ye panel üretimini artırmak için bir fırsat sağlayacak.

Samsung ve iPhone

BOE’nin Bac Ninh’deki yeni fabrikasının kurulması, Apple’ın panel tedarikçisi fabrika denetimlerini kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda Apple’ın küçük ve orta boy ekran ürünlerinin tedarik zincirini güçlendirecek. Sonuç olarak, her iki şirket de bu iş birliğinden faydalanacak ve gelecek yıllarda ekran teknolojisinin büyümesine ve gelişimine katkıda bulunacaklar. BOE Apple için yeni fabrika açacak!

Moto G Stylus 5G 2023 tasarımı ve renk varyantlarını ortaya çıktı