BMW Android Auto kullanmaya başlayacak

BMW Android Auto geliyor

Alman otomotiv devi olan BMW Android Auto ile ilgili önemli bir karar aldı. Şirket uzun bir süredir bazı yeni teknolojileri kendi araçlarında denemeye çalışıyordu. İşte BMW ile ilgili bu önemli haberimizin detayları.

Kuruluşun önemli isimlerinden olan Peter Henrich yaptığı açıklamada: “Birçok BMW kullanıcısı, yoldan sapmadan ve dikkatleri dağılmadan, bazı Android akıllı telefon özelliğini güvenli bir şekilde kullanmak için BMW içinde Android Auto sisteminin önemini vurguladı.” ifadelerine yer verdi.

BMW Android Auto araçların çoğuna getirilecek

25 Haziran 2014’te Google I/O etkinliğinde tanıtılan, 19 Mart 2015 tarihinde kullanıma sunulan Android Auto özelliği bir çok avantaj sunuyor. Özellikle araçlarda Android kullanımını sağlaması önemli bir unsur.

BMW Android Auto modeli

Yaklaşık olarak 40 farklı otomobil markasında kullanılan Android Auto giderek genişletilmeye çalışılıyor. Yapılan açıklamada, Temmuz 2020’den itibaren iDrive 7.0 sistemine sahip olan tüm arabalarda Android Auto sistemi kullanacağı söylendi. Ayrıca Apple CarPlay sistemi de ücretsiz hale gelecek.

BMW şirketinin en büyük amaçlarından birisi de kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde otomobil hizmeti vermek. Esas olarak bakıldığında kuruluşun böyle bir amacı gerçekleştirmek istemesi çok uzun sürmeyebilir. Bazı teknolojiler zaten şu anda buna yakın. Peki sizce bu durum BMW kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

BMW sahipleri iPhone kullanmak için para ödeyecek