Will Smith tokat olayı Apple’ı da etkiledi

will smith tokat

Will Smith tokat olayı Apple’ı da etkiledi. Apple, başrolde Will Smith’in yer aldığı 100 milyon dolarlık filmi Emancipation’ı ertelemek zorunda kaldı.

Bildiğiniz gibi bu yıl Oscar Ödülleri’ne Will Smith damga vurdu. Ödül sunmak için sahnede olan komedyen Chris Rock’ın eşi Jada Pinkett Smith hakkında yaptığı şakaya sinirlenen yıldız oyuncu, sahneye çıkarak salonda bulunan yüzlerce kişinin ve televizyonları başında töreni izleyen milyonlarca seyircinin önünde Chris Rock’a tokat attı. Günlerce gündemden düşmeyen bu konu yavaş yavaş gündemden silinmiş olsa da Will Smith’in kariyeri üzerindeki etkisi uzun süre hissedilecek gibi duruyor.

Chris Rock’a saldırmasının ardından pek çok kişi tarafından sert bir şekilde eleştirilen ve hayranlarının gözünden düşen Will Smith’in yer aldığı pek çok proje ya ertelendi ya da rafa kaldırıldı. Oyuncunun daha önce çektiği, yayınlanmayı bekleyen projeleri ise kendilerini sıkıntılı bir sürecin içinde buldu. Günün sonunda Apple da bu sıkıntılardan nasibini aldı. Çünkü Apple’ın bu yıl izleyicilere sunmayı planladığı en dikkat çekici yapımlardan biri, Will Smith’in başrolünü üstlendiği Emancipation filmiydi.

will smith 2

Apple’ın 100 milyon dolar gibi yüklü bir meblağ harcadığı Emancipation filminin bu yıl yayınlanması ve Oscar sezonunda iddialı olması bekleniyordu. Ancak Will Smith tokat olayı yüzünden prestij kaybedince tüm planlar suyu düştü. İnsanların hafızasında bu olay hala tazeyken filmini yayınlamak istemeyen Apple, Emancipation’ı 2023’e erteledi.

Apple’ın 100 milyon dolarlık bu yatırımının karşılığını alıp alamayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak kesin olan bir şey var ki o da şu sıralar Will Smith ile iş yapmanın hiçbir stüdyo ya da şirket için kazançlı olmadığı. Çünkü Will Smith tokat olayıyla sadece kendi kariyerini değil, birlikte çalıştığı şirketleri de ateşe atmış oldu.

Nvidia kripto madenciliği yüzünden 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek