BMW 3 Serisi casus kameralara yakalandı!

BMW 3 Serisi

Alman otomotiv devi BMW’nin en çok satan modeli BMW 3 Serisi yenilendi. Yenilenen BMW 3 Serisi, test sürüşü sırasında casus kameralara yakalandı. İşte detaylar.

4-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkacak olan yeni BMW 3 Serisi, şüphesiz markanın amiral gemisi modellerinden biri. Alman otomotiv devinin 1975 yılından beri ürettiği bu model serisi uzun yıllardır küresel yıllık satışların hatırı sayılır bir kısmını oluşturuyor.

Son test aşamasına gelen yeni BMW 3 Serisi, piyasadaki ezeli rakibi Mercedes-Benz C-Serisi’nin karşısına çıkmak için gün sayıyor!

Yedinci nesil 3 Serisi için en büyük değişikliklerden en önemlisi mimari. Alman üreticinin 2015 yılında geliştirdiği modüler CLAR platformu üzerine inşa edilecek 3 Serisi, bu sayede yeni nesil elektrikli güç üniteleri destekleyebilecek. Ancak eklenti hibrid güç üniteleri motor yelpazesinde ikinci planda kalacak. Geleneksel benzinli ve dizel motorlar ise kullanıcılar için popüler birer seçenek olamaya devam edecek.

Alman üretici başlangıçta kullanıcılara iki farklı PHEV varyantı sunacak. Bunlardan ilkinin 325e olması bekleniyor. Bu modelde 148 beygir güç çıkışına sahip olan 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motora ek 110 beygir gücündeki elektrik motor kullanılacak. İkinci PHEV ise 330e olacak. Bu modelde ise toplamda 280 beygir güç çıkışına sahip 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli motora ek elektrik motoru kullanılacak.

Benzinli motor seçenekleri ise 318i’de 1.5 litrelik üç silindirli motor ile başlayacak ve 320i ve 330i modellerinde 190 ila 260 beygir güç çıkış aralıklarına sahip olan 2.0 litrelik dört silindirli turboşarjlı motorlar ile devam edecek. Son olarak dizel motorlar ise 150 ila 230 beygir güç çıkış aralıklarına sahip 2.0 litrelik dört silindirli güç ünitelerinden oluşacak.

Elektrikli BMW 3 Serisi casus kameralara yakalandı!

Alman üretici tüm düşük güçlü modellerini altı ileri manuel şanzıman ile desteklerken yüksek performanslı modeller ise sekiz ileri otomatik şanzıman ile standart olarak gelecek. Ayrıca halihazırda olduğu gibi bazı modellerde BMW’nin xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi de tercih edilebilecek.

Normal 3 Serisi önümüzdeki yılın ilk aylarında BMW showroomlarına ulaştıktan sonra M340i ve M340d gibi BMW M Perfomance modelleri de yavaş yavaş gelecek. Tüm Avrupa’da merakla beklenen yeni BMW M3’ün ise 2020 yılına kadar yola çıkması pek mümkün gözükmüyor.

BMW 3 Serisi