Tesla Model 3 Avrupa’ya hareket etmeye hazır!

Tesla Model 3

Amerikan elektrikli otomotiv devi Tesla Motors, şimdilerde kompakt elektrikli otomobili Tesla Model 3 ile Avrupa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Şubat 2019’da Avrupa’da satışa sunulacak olan Tesla Model 3, özellikle Avrupa’nın en iyi premium sedanlarına rakip olarak gelecek. Model 3 piyasaya girdiğinde hedefindeki ilk modeller BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi gibi Alman premium sedanları olacak. Tabii üst orta sınıf kategorisine dahil olan Audi A4, Volkswagen Passat, Renault Talisman, Opel Insignia ve Volvo S60 da zamanla ister istemez bu rekabete dahil olacak.

Tesla, Model 3’ü Avrupa’da piyasaya sürmek için zamanlama konusunda bundan daha iyi bir seçim yapamazdı. Tesla Model 3, Şubat ayından pazara girdiğinde direkt olarak Avrupa’nın en iyi kompakt sedanlarını hedef alacak. Ancak bundan daha da önemlisi onlara güçlü bir çevreci alternatif olacak. Avrupa’da henüz yerli bir rakibi yokken benzinli veya dizel üst orta sınıf sedanlarını bırakıp elektrikli premium bir sedana geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için iyi bir seçenek haline gelecek.

Tesla Model 3 rekabetçi bir fiyat etiketi ile tüm dengeleri değiştirebilir!

Almanya’daki Tesla bayisi, Model 3 için en gelişmiş batarya paketi ile 63.000 avro civarında bir fiyatla anahtar teslimi yapacaklarını açıkladı. Üstelik çok büyük bir ihtimalle bu fiyatlara elektrikli araçlar için yapılan devlet teşviki de dahil değil.

Halihazırda Almanya’da BMW 330i sedanın veya Mercedes-Benz C300d gibi son model yılına ait popüler sedanlar opsiyonlar hariç 45.000 avro civarında fiyat etiketlerine sahip. Bu pazar şartlarında eğer Tesla, Model 3‘ün fiyat etiketi bir tık daha uygun hale getirebilirse Avrupa’da peynir ekmek gibi araba satar.

Volkswagen ID hatchback casus kameralara böyle yakalandı!

Tesla Model 3