Elektrikli BMW 3 Serisi casus kameralara yakalandı!

BMW 3 Serisi

Alman otomotiv devi BMW’nin Tesla Model 3’ün karşısına rakip olarak çıkarmayı planladığı elektrikli BMW 3 Serisi Avrupa’daki test sürüşleri sırasında casus kameralara yakalandı. İşte detaylar.

Casus kameralara yakalanan elektrikli BMW 3 Serisi modeli, ilk bakışta daha önce gözler önüne çıkmış olan yeni nesil 3 Serisi prototiplerine büyük ölçüde benziyor diyebiliriz. Öte yandan araç yoğun bir kamuflajla kaplandığı için tasarım hakkında yorum yapmak zor. Ancak aracın ön kapılarında yer alan “Electric Test Vehicle” etiketi ve aracın havalandırma ızgaralarının kapatılması dikkat çeken iki önemli detay.

Havalandırma ızgaralarının kapatılması elektrikli güç ünitelerinin geleneksel içten yanmalı motorlar gibi soğutma ihtiyacı duymaması nedeniyle casus kameralara yakalanan aracın tamamen elektrikli bir BMW 3 Serisi olduğunu kesin olarak kanıtlar nitelikte.

Elektrikli BMW 3 Serisi’nin Tesla Model 3 ile rekabet edebilmek için tam şarjla 400-480 km menzile ulaşması gerekiyor.

Yeni nesil 3 Serisi, 4-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkacak. 2019’un ilk çeyreğinde ise Alman üreticinin San Luis Potosi-Meksika’da yer alan fabrikasında üretime girecek. Ancak 3 Serisi’nin tam elektrikli varyantının ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil.

Audi A7 Sportback için bir ilk!

BMW 3 Serisi
2019 BMW 3 Series