Yeni Mercedes-Benz C-Serisi casus kameralara böyle yakalandı!

Mercedes-Benz C-Serisi

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in 1993 yılından beri ürettiği dört kapılı kompakt sedan modeli Mercedes-Benz C-Serisi beşinci kuşak prototipi ile Almanya’daki test sürüşü sırasında casus kameralara yakalandı. İşte detaylar.

2014 yılından beri üretilen dördüncü kuşak (W205) Mercedes-Benz C-Serisi, şüphesiz sınıfının en popüler modellerinden biri. Ancak 2014 Mart ayında Avrupa’da satışa sunulan bu kompakt sedan dört yılı aşkın süredir yollarda. Doğrusunu söylemek gerekirse rakipleri BMW 3 Serisi ve Audi A4‘e göre biraz da yaşlandı.

Geçtiğimiz Mart ayından düzenlenen 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sözde 2019 model yılı ile katıldı. Ancak ufak tefek tasarım değişiklikleri ve ilave motor seçenekleri onun sadece makyajlandığını gösteriyor.

Piyasaya ne zaman çıkacağı merakla beklenen beşinci nesil Mercedes-Benz C-Serisi ise nihayet geçtiğimiz günlerde kamuya açık yollarda test edilirken casus kameralara yakalandı. Ağır kamuflajlı olarak yakalanan yeni C-Serisi ilk bakışta mevcut modelden radikal bir farklılık hissettirmiyor diyebiliriz. Genel tasarım profili çok benzer ancak yine de tasarım çizgilerinde belirgin değişiklikler var. Tabii bu değişlikler yapılırken mevcut C-Serisi’nin karakteristik çizgileri aile bağlarını korumak adına yeni C-Serisi’nde büyük ölçüde korunmuş. Bunun yanı sıra dikkate değer bazı farklılıklar daha var. Bunların başında daha agresif görünen ve daha düşük konumlanan ön ızgara geliyor. Tabii tamamen LED teknolojisine geçen ve yeni A-Serisi’ndekine benzer far tasarımı da gözlerden kaçmıyor.

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi mevcut mimari platformu kullanmaya devam edecek!

Dördüncü nesil C-Serisi’nde (W205) kullanılan MRA (Modular Rear Architecture) platformunun geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak olan yeni C-Serisi’nde ağırlıklı alüminyum kullanımı ile önemli ölçüde ağırlık tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Motor yelpazesinde ise 48 voltluk elektrikli motor tarafından desteklenen çeşitli hibrid güç üniteleri de ilk defa yerini alacak. Tamamen elektrikli bir C-Serisi modelinin ise 2021 model yılı için henüz mümkün olmadığını belirtelim.

Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan makyajlı C-Serisi için Mercedes-Benz’in MBUX adı verilen en yeni çift ekranlı bilgi-eğlence sisteminin sunulmayacağını göreceksiniz. Ancak bu sistemin 2021 yılında gelecek olan beşinci nesil C-Serisi’nde yer alacağı kesin. Özelleştirilebilir dijital gösterge paneli ve sesli komut sistemi “Hey Mercedes” ile yeni Mercedes-Benz C-Serisi kullanıcısına eşsiz bir sürüş deneyimi vadediyor.

Tesla Model 3 Avrupa’nın en iyi kompakt sedanlarını hedef alacak!

Mercedes-Benz C-Serisi