Krediyle otomobil alanlara kötü haber geldi: Tüm alışverişlerde taksit sayısı azaltıldı

dolar kuru otomobil fiyatlarını OSD

Krediyle otomobil alanlara kötü bir haberimiz var. Bu haber sadece otomobilleri değil yapılmak istenen tüm alışverişleri kapsıyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu birçok yetkiye sahip. Bunlardan birisi de kredi kartlarının taksit uygulamaları ile ilgili. Kurum tarafından alınan yeni karara göre vatandaşlar bundan sonra kredi kartlarının taksit uygulamaları konusunda olumsuz konuma düştü.

Herhangi bir tüketici daha az taksitle ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalacak. Bunun içerisinde televizyondan otomobillere kadar neredeyse herşey var. BDDK tarafından alınan kararlara bakacak olursak öncelikle mobilya ve elektronik eşya alırken en fazla 9 ay taksit yapılabileceği söylendi. Böylece bir üst limit belirlendi ve mevcut limit daha aşağıya çekilmiş oldu.

Krediyle otomobil alanlara kötü haberler geldi

Yapılan açıklamaların devamında kuyum harcamalarındaki en üst taksit sayısının 3 ay olacağı ifade edildi. Böylece altın veya benzeri değerdeki varlıkları almak isteyenler daha az vade oranıyla işlem yapacak. Otomobiller konusunda da 120 bin TL ve altında olan araçlar için en fazla 48 ay vade kullanılacağı ifade edildi.

Krediyle otomobil alanlara

120 bin ile 300 bin TL arasındaki araçlarda en fazla verilecek kredi miktarı 36 ay vadeli olacak. 750 bin TL’ye kadar olması beklenen araçlar 24 aya kadar 1 milyon 500 bin TL’ye kadar olan araçlarda ise sadece 12 ay vade yapılacak. Kredilerde de aynı şekilde benzer bir sistem uygulanacak.

Renault elektrikli otomobilleri ile meydan okuyor

300 bin TL’ye kadar olan araçlarda en fazla yüzde 50 oranında kredi çekilebilecek. Alınan bu kararlar vatandaşların otomobil almasını çok daha fazla zorlaştırdı. Bu haberin otomotiv dünyasında olumsuz bir etki yaratacağı neredeyse kesin. Peki siz alınan bu kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.