Doom Eternal için yeni nesil güncellemesi yayınlandı

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi

Geçtiğimiz yıla damga vuran oyunlardan biri olan Doom Eternal için merakla beklenen yeni nesil güncellemesi yayınlandı. İşte konunun detayları.

FPS türünün ilk örneklerinden biri olan Doom’un yeni oyunu geçtiğimiz yıl raflardaki yerini almıştı. Doom Eternal ismi ile yayınlanan yapım genel olarak beğeni topladı. FPS tarafında pek çok ödül alan Doom Eternal geçtiğimiz gün yayınlanan bir güncelleme ile yeni nesil konsol desteğine de kavuştu. Dilerseniz güncelleme sonrasında gelen yeniliklere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Xbox Series X
1800p/60fps’de çalışan Işın İzleme Modu
1800p/120fps’de çalışan Performans Modu
4K/60fps’de çalışan Dengeli Mod

Xbox Series S
1080p/120fps’de çalışan Performans Modu
1440p/60fps’de çalışan Dengeli Mod

PlayStation 5
1800p/60fps’de çalışan Işın İzleme Modu
1584p/120fps’de çalışan Performans Modu
4K/60fps’de çalışan Dengeli Mod

Doom Eternal için yeni nesil güncellemesi yayınlandı

Şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Doom Eternal hali hazırda yeni nesil konsollarda zaten oynanabilir durumdaydı. Fakat oyun yeni nesil konsollarla gelen bazı nimetlerden yoksundu. Bunlardan en önemlisi de ışın izleme özelliği diyebiliriz.

İşte yeni gelen güncelleme ile oyuna ray traycing yani ışın izleme özelliği de gelmiş oldu. Önümüzdeki süreçte gelecek olan güncellemeler ile farklı performans iyileştirmeleri tekrardan gelebilir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. İleride farklı oyunlar için de bu tarz güncellemeler gelecek.

Google Pixel 5A çıkış tarihi Ağustos ayında gelebilir