Efsanevi firma BlackBerry, son yıllarda telefon piyasasından silinmişti. Küllerinden doğmayı başaran şirket, gelirlerini arttırmayı başardı. Hem de beklentilerin de üstünde. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
İş telefonlarının lideri konumundaki BlackBerry, attığı yanlış adımlar ile yılları içerisinde sektörden silindi. Son zamanlarda bazı telefon modelleriyle birlikte gündeme gelse de firma artık gelirlerini yazılım ve lisanlama kısmından kazanıyor.
Yazılım bölümüne büyük yatırım yapan şirket, araç içi eğlence sistemleri, sürücüsüz araç sistemleri gibi pek çok farklı alanda çalışmalara yapıyor. Bu alanlarda yaptığı çalışmalardan ise araç basına 1.5 ile 25 dolar arasında gelir elde edebiliyor. Şu an Ford ile bir anlaşması bulunan firmanın, yeni büyük bir üretici ile anlaşmada yapması ve gelirlerini arttırması gündemde.
İsim haklarını lisanslayan Kanadalı şirket, Çinli ve Endonezyalı iki şirkete isim haklarını lisansladı. Bu lisanslamalarla birlikte lisans gelirleri 56 milyon dolara kadar çıkmış oldu.
Hem yazılım bölümlerindeki gelişmeler hem de lisanslama konusundaki başarılar, firmanın gelirlerinin artmasını sağladı. 1984 yılında İstanbul doğumlu Mike Lazaridis tarafından kurulan şirket, yıllar sonra yüzleri güldürmeyi başardı. Çeyrek bazında 175 milyon dolarlık gelir beklenirken tam 196 milyon dolar gelir sağlandı. Analiz uzmanlarının tahminlerini boş çıkartan bu gelişme anında hisselere yansıdı. Firmanın hisseleri %7.5 oranında artış sağladı.
Nesnelerin interneti konusunda da önemli çalışmalar yapan firma, BlackBerry Secure hizmetleriyle güvenli bağlantıyı hedef alıyor. İnternet sitesi kontrol edildiğinde de en çok üzerinde durulan konulardan birisi güvenlik olarak göze çarpıyor. Yazılım ve iletişim konusundaki güvenliğin dışında araç güvenliğine etki edecek radar teknolojileri de firma tarafından geliştiriliyor.
Huawei’den Bomba Mate 10 Paylaşımı