BlackBerry’nin Son Direnişi!

blackberry

Kanadalı üretici BlackBerry, yeniden doğmak için kozunu oynadı ve son direnişin startını verdi.

Son beş yıl içerisinde, yüzlerce milyon dolar zarar eden BlackBerry, “Yeniden Doğuş” projesinin en büyük hamlesini hayata geçirdi. Üretici Amerikalı şirket Good Technology ile anlaşmasından hak kazandığı 425 milyon doları kasasına koydu.

Kanadalı teknoloji devi ile Good Technology arasındaki anlaşma beş kalemi esas alıyor: Mobil Güvenlik, Yönetim, Verimlilik, Sevkıyat ve Yaratıcılık.

BlackBerry

Kuzey Amerikalı şirket, Good Technology ile erişim yönetimi, sevkıyat ve data senkronizasyonu konusunda anlaşmaya varmış. Sızan bilgilere göre, akıllı telefon üreticisi, Good Technology ile bazı kullanıcı verilerini de paylaşacak.

Söz konusu anlaşma, BlackBerry’nin 20165 bilançosunun ilk çeyreğine en az 170 milyon dolar artıyı koymuş durumda.

Üreticinin telefonlarında yer alan  Good Secure Management Suite aylık 5 dolar, Good Secure Enterprise Suite aylık 10 dolar, Good Secure Collaboration Suite aylık 15 dolar ve Good Secure Content Suite aylık 25 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Uygulama pazarında para ile tam lisans alan uygulamaların yüzde 64’ü Apple iOS’a ait. Beklenildiği üzere iOS’u, Google Android yüzde 32 ile takip ediyor. Üçüncü sırada yüzde 2 ile Windows Phone temelli işletim sistemleri yer alırken, dördüncü sırada BlackBerry OS ve diğer küçük mobil işletim sistemleri yer alıyor.

BlackBerry’nin Good Technology ile yaptırdığı işbirliği Samsung’un Knox Security ile yaptığı işbirliğini andırıyor.