BlackBerry, akıllı telefonları için yeni bir güncelleme yayınladı

blackberry

Kanadalı yazılım ve teknoloji devi BlackBerry hali hazırda satışta olan akıllı telefonları için yeni bir güncelleme yayınladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider isimlerinden biri olan BlackBerry, akıllı telefon akımına ayak uyduramayan isimlerden biri olmuştu. İflasın eşiğine kadar gelen firma, yazılım odaklı ürünleri sayesinde ayakta kalmayı başarmış ve seneler sonra Priv isimli modeliyle tekrardan pazara dönmüştü.

BlackBerry Priv sonrasında DTEK50 ve DTEK60 modelleri ile pazardaki varlığını sürdüren Kanadalı yazılım ve teknoloji firması, Endonezya’da da giriş segmentine hitap eden bir modelini satışa sunmuştu.

Şu aralar cep telefonlarının tasarım ve satış haklarını 3. Parti firmalara devrederek, sadece bu satışlardan telif hakkı alan BlackBerry, aynı zamanda bu telefonların yazılım bölümünden de sorumlu.

Kanadalı firma geçtiğimiz günlerde, hali hazırda satışta olan üç modeli için yeni bir güncelleme yayınlayacağını açıklamıştı. Bahse konu güncelleme geçtiğimiz saatlerde yayınlandı. Priv, DTEK50 ve DTEK60 için yayınlanan güncelleme ile cihazların verimliliği de artmış oldu.

BlackBerry, yayınladığı bu güncelleme ile telefonların arayüzünü baştan aşağı elden geçirdi ve daha kullanıcı dostu bir görünüm kazandırdı. Ayrıca bu güncelleme ile hızlı işlemler için hızlı seçim gibi bazı özellikler de telefonlara eklenmiş oldu.

Kanadalı şirket, yazılım odaklı çalıştığı için bu konuda iyi işler çıkarması çok da sürpriz değil. Fakat satışa sunduğu telefonların hali hazırda fazlasıyla pahalı olduğu da inkar edilemez bir gerçek.