BlackBerry Android Telefon Yapacak Mı?

blackberry android

Satış rakamları son yıllarda giderek düşen ve pazar payını büyük ölçüde kaybeden BlackBerry, tekrar küllerinden doğmaya çalışıyor. Firma bu sefer Android üzerinde yoğunlaşacak ve Android işletim sistemi bir akıllı telefon üzerinde çalışacak.

blackberry-android-kullanacak-mi

BlackBerry 10 işletim sistemi ve yine aynı işletim sistemini kullanan iki farklı model telefonuyla kullanıcıların karşısına çıkan BlackBerry, büyük bir hüsrana uğramış ve umduğu satış rakamlarını akıllı telefon pazarında bulamamıştı. BlackBerry 10 işletim sisteminin pek bilinmeyen bir özelliği vardı. Meraklı teknoloji okuyucularının hatırlayacağı bu özellik, BlackBerry 10 işletim sisteminin kısmen de olsa Android ile uyumlu olmasıydı. Eğer Android uygulama geliştiricisi, uygulamayı bazı kriterlere uygun yaparsa, BlackBerry’de de çalışıyordu.

Şimdi ortaya çıkan habere göre aslında BlackBerry’nin bazı sinyaller verdiğini söyleyebiliriz. Kanada’da ortaya çıkan bir habere göre BlackBerru, önümüzdeki sonbahar aylarında Android işletim sistemini kullanan bir model duyuracak. Bu model tıpkı diğer üreticilerde olduğu gibi firmanın logosunu taşıyacak ancak içerisinde Google’ın Android işletim sistemi yer alacak. Firmanın kendi işletim sistemiyle çapraz bir platform kuracağı söylentileri de var.

iOS 9 İle Reklamlar Engellenecek!