BlackBerry, Kurtuluş İçin Apple’in Eski CEO’sunu Düşünüyor

b

Akıllı telefon piyasasında ki rekabetten yara alarak sineye çekilen Blackberry, yeniden dirilmenin peşinde koşuyor. 1983 yılında Apple firmasının da CEO’su olan John Sculley, BlackBerry firmasının kurtuluş reçetesini yamak istediğini belirtti.

Akıllı telefon piyasasında ki kızgın rekabetten yara alarak çıkan tek firma BlachBerry değil. Motorola ve Nokia firmaları da kendi varlıklarını, büyük firmaların altında sürdürmeye gerek duydular. Akıllı telefon piyasasında tutunabilmeleri için gereken ilaçı, büyük firmalarda buldular. Şimdi de BlackBerry kendi ilacını arama peşinde. Teknoloji devlerinin satın alınacaklar listesine girmeyi başardı. Ancak BlackBerry, kendisini başka bir firma altında görmek yerine, CEO değişikliğini deneyerek, can bulabileceğini şu aralar soruşturuyor. Steven Jobs’u, Apple firmasından uzaklaştıran ve 10 sene Apple firmasının başarılı CEO’su olan John Sculley ismi, BlackBerry için yeni bir CEO ve ilaç olabilir.

b

Yapılan haberlere göre Sculley dolaşan iddiaları olumsuz bir yanıt vermedi. BlackBerry firmasının yeni ortaklarından olabilme şansını kaçırmak istemiyor kendisi. Sculley, BlackBerry firmasının gelecekteki değerinin yüksek olabileceğini ve planlı, stratejik bir reçeteyle kurtulabileceğini söyledi. Kanadalı üretici BlackBerry için en yüksek fiyatı  4.7 milyar dolarla Fairfax adından şirket verdi. Diğer adaylara bakacak olursak Çinli üretici Lenovo’da, BlackBerry firmasının peşinde. Sadece akıllı telefon piyasasında Çin’de boy gösteren firma, dış dünyaya açılmayı düşünüyor gibi. Aralarında Motorola firmasını daha önce satın alan Google’da var. Aynı zamanda ABD’li telekomünikasyon firması Cisco’da yer alıyor. Ancak Kanadalı üretici BlackBerry, bir değişikliğe imza atarak, kendisini kurtarma yoluna CEO değişikliğiyle gidecek gibi.