Black Lives Matters protestoları sosyal medyanın gündeminde

Trump, 2022'nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

New York polisi, protestocular üzerinde yüz tanıma ve diğer gözetim kullanımıyla ilgili kamuya açık bir kayıt talebine artık uymak zorunda.

Black Lives Matters protestoları sosyal medyanın gündeminde. Bir hakim, New York Polis Departmanın 2020 yazında “Black Lives Matters protestolarını izlemesiyle ilgili belgeleri yayınlamasını, 2.700 e-postayı ve diğer belgeleri kamuoyuna açıklamasını veya neden “ve/veya her belgenin Kamu Görevlileri Yasası’nın sıralanan muafiyetlerinden birine girdiğini açıkça iddia etmesini” zorunlu kıldı.

sosyal medya instagram

NYPD daha önce Uluslararası Af Örgütü ve Gözetim Teknolojisi Gözetim Projesi’nin aktivistler üzerinde yüz tanıma ve gözetleme araçlarının kullanımıyla ilgili kayıtlar için bir Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIL) talebini reddetmişti (ayrıca bu FOIL talebine daha sonra yapılan bir başka itirazı da). Her iki grup da geçen yıl kolluk kuvvetlerine dava açmıştı. Polis teşkilatı, kayıt talebinin 30 milyondan fazla belgeyi kapsayacağını ve takip etmenin “makul olmayan bir şekilde külfetli” olacağını savunuyordu.

Trump, 2022'nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

Black Lives Matters protestoları sosyal medyanın gündeminde

Cuma günü yayınlanan bir kararda, New York Yüksek Mahkemesi Yargıcı Lawrence Love, NYPD’nin bu gerekçesini reddetti. NYPD ve Uluslararası Af Örgütü’nün hukuk ekipleri, dava açıldığından beri bir araya geldi ve Love’ın “çok daha makul” olarak nitelendirdiği belge sayısını toplamda 2.700’e indirdi ve bu sefer söz konusu 2.700 belgeyi kapsayacak şekilde uyarlayarak FOIL talebi gönderilmesi istendi.

Trump, 2022'nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

Buzzfeed, Wired ve diğer haber kuruluşlarından gelen bir dizi kamuya açık kayıt talebi, NYPD’nin emrine amade çok çeşitli gözetim araçlarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Politika kurumu, ünlü satıcı Clearview AI’dan hücre alanı simülatörleri, yürüyüş tanıma yazılımı, X-ray araçları ve yüz tanıma yazılımı gibi teknolojiler satın almış durumda.

Uber yeni özellikleri kullanıma sundu