Kuantum bilgisayarlar Bitcoin destanını sona erdirebilir: Büyük iddialar var

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin konusunda büyük bir zarar oluşturabilir. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar genelde bu yönde açıklama yapılmasına neden oluyor.

Herkesin büyük bir merakla beklediği kuantum bilgisayarlar Bitcoin şifrelemesini kırma gücüne bile sahip olabilir. Günümüz teknolojisi ile en güvenli sistemlerden bir tanesi olarak adlandırılan BTC algoritması kırılma ihtimaline sahip. En azından araştırmacılar bu şekilde düşünüyor.

İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda 13 milyon kübit değere sahip kuantum sistemlerin 24 saat içerisinde Blockchain algoritmasını kırma ihtimaline sahip olduğu görüldü. Bu algoritmaları koruyan kriptografik ek algoritmalar bile kırılma ihtimaline sahip. Böyle bir durumda BTC gelecekte kendisine yer bulamayacak.

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin için tehdit

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda kuantum bilgisayarlar ile birlikte şifrelemenin pek mantıklı olmayacağı söyleniyor. Tüm kriptografi sistemleri rahat bir şekilde ele geçirebilecek. Böyle bir durumda hackerlar kripto paraları kendi hesaplarına yönlendirme ihtimaline sahip.

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin

Kuantum bilgisayarlar ile ilgili projeler bizleri ilginç bir yere doğru götürüyor. Mesela bu tür projelerin araştırma şeflerinden bir tanesi olan Mark Webber önemli bazı açıklamalar yaptı. Ona göre bugün şifrelenen birçok bilgi gelecekte saniyeler içerisinde çözülebilecek. Bu durumda bugün şifrelenmiş mesajları kaydedip gelecekte saklamak pek mantıklı değil.

Bitcoin rüzgarı arkasına almış gibi görünüyor

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin için tehdit oluşturabilir. Her ne kadar bu tür üst düzey bilgisayarlara güven yüksek olsa bile yine de işin bir diğer boyutu var. Kuantum bilgisayarlar her geliştiğinde aynı zamanda Blockchain teknolojisinde de gelişmeler görülüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.