Bitcoin’in Yaratıcısı Olduğunu İddia Eden Adam Sahtekâr Çıktı

Bitcoin boğa koşusu BTC

Yıllardır Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden, hatta pek çok kişiyi buna inandıran Craig Wright’ın yalan söylediği ispatlandı.

Tüm bu kripto para çılgınlığını başlatan dijital para birimi olan Bitcoin, aynı zamanda teknoloji dünyasının en ilginç hikayelerinden birinin de merkezinde yer alıyor. Çünkü sadece teknoloji dünyasında değil, tüm dünyada dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan bu teknolojinin arkasında kimin olduğu bilinmiyor. Bitcoin’i dünyaya sunan kişi ya da kişiler, gerçek kimliklerini açıklamamış, bunun yerine sadece Satoshi Nakamoto mahlasını kullanmıştı.

Satoshi Nakamoto’nun milyarlarca dolar kazanabileceği bu teknolojiyi öylece paylaşıp gitmesi, zamanla bir şehir efsanesine dönüştü. Satoshi’nin kim olabileceğine dair pek çok farklı teori ve komplo teorisi ortaya çıkarken, zaman zaman Satoshi Nakamoto olduğunu iddia edilen insanlar da ortaya çıktı. İşte bunlardan biri de Craig Wright’dı.

craig wright

Avustralya’lı bir yazılımcı olan Craig Wright, Satoshi Nakamoto’nun kendisi olduğunu söylüyor ve Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia ediyordu. Ancak günün sonunda diğerleri gibi Craig Wright da sahtekar çıktı. Birleşik Krallık’ta bir mahkeme, Wright’ın iddialarını mercek altına aldı ve kendisinin yalan söylediği sonucuna vardı. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, Wright’ın verdiği ifadelerde defalarca yalan söylediğinin tespit edildiği belirtildi. Wright’ın yalan söylediğini gösteren delillerin ikna edicinin de ötesinde olduğunun altı çizildi.

Satoshi için en çok adı geçen isimlerden biri olan, 2015’ten beri olası adayların başına koyulan Craig Wright’ın da Satoshi olmadığının anlaşılması, bu gizemli figüre dair esrarı daha da büyütecektir.

Copilot+ PC Tanıtıldı: Windows Bilgisayarlarda Yapay Zeka Dönemi Başlıyor