Bitcoin’in Yaratıcısı Sonunda Belli Oldu

how can i buy bitcoins

Bitcoin’in yaratıcısının kim olduğu sonunda belli oldu. Bu sanal para birimini yaratan kişi, Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu yıllar sonra itiraf etti.

Dünyanın en popüler sanal para birimi olan Bitcoin, her geçen daha fazla alana yayılıyor. Daha birkaç gün önce Steam bu sanal para birimiyle yapılan ödemeleri kabul etmeye başladı. Ancak son yıllarda hızla yükselen Bitcoin’in arkasındaki isim bugüne kadar gizemini kuruyordu. Son yılların en önemli girişimlerinden biri olan bu sanal para birimini kim yaratmıştı. İşte yıllardır merak edilen bu soru sonunda cevap buldu.

Craig_Steven

Bildiğiniz gibi Bitcoin’in yaratıcısı gerçek adını paylaşmıyor, bunun yerine Satoshi Nakamoto takma adını kullanıyordu. Birçok gazete ve dergi Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu bulmak için çeşitli haberler yaptı. Bu haberlerde ismi en çok geçen isim Dr. Craig Wright adlı bir adamdı. Birçok dergi ve internet sitesi Bitcoin’in yaratıcısının Wright olduğunu iddia ediyordu. Sonunda bu iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Çünkü Dr. Craig Wright bugün yayınladığı açıklamayla Bitcoin’in yaratıcısının gerçektende kendisi olduğunu açıkladı. Wright’ın bu açıklaması, konuya yakın isimler tarafından da doğrulandı.