Bitcoin tarihi bir ilki yaşıyor!

Bitcoin ayı sezonuna

Kripto para dünyasının amiral gemisi konumunda olan Bitcoin, son haftalarda yatırımcılarına adeta kan ağlatıyor.

Bitcoin tarihi bir ilki yaşıyor! Kripto paralar kimileri için düşmandan kaçarmışçasına kaçılması gereken bir risk iken, kimileri içinse zenginliğin anahtarıdır. Bununla birlikte hangi taraf daha haklı diye soracak olursanız, maalesef şu an kripto paralardan uzak duranlar en azından kafa olarak daha rahat bir yaşam sürüyorlar. Bunun nedeni ise, sektörün lider ismi Bitcoin’in tam 7 haftadır, haftayı düşüşle kapatıyor olması.

Bitcoin tarihi

Her ne kadar kripto paraların geçmişi döviz veya altın gibi yüzlerce, binlerce yıl öncesine dayanmıyor olsa da, daha önce hiç böylesine uzun bir düşüş trendi görülmemişti. En kötü ayı sezonunda bile 6 haftalık bir düşüş eğiliminin ardından yeşil mum yakan Bitcoin, bu defa kendisine ait bu rekoru kırarak 7. haftayı da kırmızılarla geçirdi.

Bitcoin tarihi

Bitcoin tarihi bir ilki yaşıyor!

Tabi bu durumun birçok nedeni olabilir. Ancak kripto para dünyasını biraz olsun yakından takip edenler, Bitcoin’de ki bu düşüş eğiliminin temel nedeninin sektörün en önemli kripto para birimlerinden biri olan Terra LUNA’da yaşanan skandallar olduğunu bilecektir.

Bitcoin tarihi

Geleceği en parlak kripto paralardan biri olarak gösterilirken, bir anda memecoin seviyesine düşen Terra LUNA, kendisi ve yatırımcılarıyla birlikte kripto para piyasasının tamamını yaktı. İşin kötüsü, Terra LUNA vakfının elinde bulunan Bitcoin’lerin akıbetinin tam olarak bilinememesi ve halen bu vakfın elinde yüklü miktarda Avax, BNB gibi paraların bulunması yatırımcıların fazlasıyla gerilmesi için yetiyor.

McLaren, Formula E yarışlarına katılacak