Apple, yüksek abonelik fiyatları almanıza izin verecek

Apple, yüksek abonelik fiyatları almanıza izin verecek

Apple, otomatik yenilemeyi sorunsuz hale getirmesi beklenen ancak aynı zamanda sürpriz ücretlere yol açabilecek abonelik politikasında bir güncelleme duyurdu. İşte detaylar.

Eski politikaya göre, teknoloji devi, son zamanlarda fiyatını yükselten bir abonelik için ücret alınmadan önce kullanıcılardan bunu seçmelerini isteyecek. Ancak ileriye dönük olarak, geliştiricilerin bir dizi koşulu yerine getirdikleri sürece otomatik olarak daha yüksek fiyatlar talep etmelerine izin verecek. Apple, kullanıcıları fiyat artışını e-posta ve anlık bildirim yoluyla önceden bilgilendirecek, ancak ücretlendirilmeden önce abonelikten çıkmak kendilerine kalmış.

Apple, yüksek abonelik fiyatları almanıza izin verecek

Şirket yaptığı duyuruda, geliştiricilerin fiyatlarını yılda bir defadan fazla artırmazlarsa özelliği kullanabileceklerini söyledi. Ayrıca, artış, mevcut abonelik fiyatının yüzde 5 ila 50’sini veya mevcut yıllık abonelik fiyatının yüzde 50 ila 50’sini geçmemeli. Muhtemelen bu, daha önce 10 ABD doları olan bir abonelik için kullanıcılardan otomatik olarak 15 ABD doları tahsil edileceği anlamına gelecek. Ancak, eskiden sadece 20$’a mal olan 30$’lık bir aboneliği seçmeleri gerekecek çünkü bu, eski fiyattan yüzde 50 daha yüksek olsa da, artış da 5 dolardan çok daha yüksek.

Apple, kullanıcıların hizmetlerini kesintiye uğratan daha yüksek abonelik fiyatlarını seçmelerini isteyen istemleri kaçırma eğiliminde olduklarını söylüyor. Eğer öyleyse, fiyat artışlarıyla ilgili bildirimleri de kaçırmaları muhtemel. Bu yıl teknoloji devi için oldukça yoğun geçiyor diyebiliriz. Bu sonbaharda yeni iPhone serisi de sunulacak.

SpaceX Starlink uydu interneti artık 32 ülkede mevcut