Bitcoin madencilik cihazları hala çok satıyor!

Bu altcoin yükselişe bitmex Bitcoin

Ortaya çıkan tüm olumsuz dedikodulara karşın Bitcoin madencilik cihazları hala gözden düşmüş değil. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Kripto para denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 60.000 dolar seviyesini aşarak yeni bir rekora daha imza atmıştı. Şimdilerde 55.000 doların üzerinde kalmaya çalışan Bitcoin, hala madencilik tarafında yatırım almaya da devam ediyor.

Kripto paralarla ilgilenenlerin de bildiği üzere Bitcoin eskiden GPU ile yani ekran kartları ile çıkartılabiliyordu. Fakat sonradan gelen güncellemeler ile Bitcoin madenciliği AsicMiner isimli özel cihazlarla yapılmaya başlandı. Bu cihazların fiyatları ise sizin de tahmin edebileceğiniz üzere hayli pahalı.

Bitcoin madencilik cihazları hala çok satıyor!

Bitcoin madenciliğinde artık sona gelindiği iddiaları bu coine olan ilginin azalmasına neden olmuş gibi görünmüyor. Geçtiğimiz günlerde Çinli bir kurumsal şirket 120 milyon dolar yatırım gerçekleştirerek binlerce AsicMiner cihazı satın aldı.

Dip not olarak belirtelim. Bu cihazların tek işlevi Bitcoin madenciliği yapmak. Yani GPU ile madencilikte olduğu gibi farklı işlevler için kullanamıyorsunuz.

Bitcoin madenciliği için yapılan bu devasa yatırımlar henüz BTC madenciliğinin bitmeyeceğinin en büyük ispatı diyebiliriz. Zira kimse 1 – 2 sene içerisinde sona erecek olan bir trend için bu kadar büyük yatırımlarda bulunmaz.

Bu arada hali hazırda GPU ile yapılan en büyük madenciliğin ETH yani Ethereum madenciliği olduğunu da belirtelim.

5G’de yeni dünya rekoru!