Yerli üretim telefonlar fiyatı ile tepki çekti

akıllı telefonlar

Türkiye’de üretilen telefonlar fiyatıyla üzdü. İlk yerli üretim telefonlar fiyatı ile tepki çekti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bir süredir Türkiye’nin gündemindeki en önemli konulardan birisi de yerli üretim akıllı telefonlar. Bilindiği üzere küresel pazarın önde gelen isimleri Türkiye’de üretim için harekete geçtiler. Hükümetin verdiği teşvikler sonrasında Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo ve TCL Türkiye’de üretim için kolları sıvadı. Ayrıca şimdiye kadar üretim bandını Çin’de konumlandıran yerli Casper da ülkemizdeki üretim-montaj tesisini faaliyete geçirdi.

Yerli üretim telefonlarla birlikte akıllı telefon fiyatlarının da düşeceği sanılıyordu. Fakat durum pek de böyle olmadı. Zira Made in Turkey etiketiyle satışa sunulan yerli modellerin fiyatı kullanıcılardan tepki aldı.

Yerli üretim telefonlar fiyatı ile tepki çekti

Şimdilik sadece Casper ve Oppo’nun Türkiye’de ürettiği modellerin fiyatları netlik kazanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde hem Casper, hem de Oppo ilk yerli üretim modellerinin fiyatlarını açıkladı.

Casper Via F20 ve Oppo A15s MediaTek Helio P35’ten güç alan yapıları ve 2500 TL üzerindeki fiyatlarıyla tepki çekti. Açık konuşmak gerekirse bu tarz modeller için istenecek olan maksimum fiyat 2000 TL olmalı.

Hatırlanacağı üzere üreticiler Türkiye’de üretilen telefonların normale nazaran yüzde 30 oranında daha ucuz olacağını açıklamışlardı. Fakat satışa çıkan ilk modellerin çok da ucuz olduğu söylenemez. En azından müşterilerden gelen tepkiler bu yönde.

21 Mart vaka sayısı belli oldu! İşte detaylar