Bitcoin madencileri kepenk kapatıyor: Kripto paralar için zor dönemler

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Borsalar için önemli bir yere sahip olan Bitcoin madencileri kepenk kapatmaya başladı. Çin’de yaşanan bu durum madencilerin önemli bir bölümünü etkileyecek gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Dünyanın en büyük kripto para merkezleri içerisinde yer alan Çin, özellikle madenciler için adeta cennet. Daha önceden hükümet onlar için bazı kolaylıklar sağlıyordu. Şimdi ise işler eskisinden çok daha fazla tuhaflaştı. Bitcoin madencileri konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu açıklamalara bakılırsa borsalarda işler biraz değişecek.

Yapılan açıklamalarda, “Sichuan madenciliğinin kapatılmasıyla, madenciler için Blockchain tarihindeki en trajik an başlıyor. Bu durumun tarihsel önemini zamanla anlayacaksınız” ifadelerine yer verildi. Buradan anlaşıldığı kadarıyla hızlı bir etki ortaya çıkmayacak. Bunun yerine zamanla kripto paralarda bazı değişimler yaşanabilir.

Bitcoin madencileri kepenk indirmek zorunda kaldı

Bitcoin hash oranı burada ciddi bir öneme sahip ortaya çıkan son detaylara göre BTC ağı ortalama bilgi işlem gücü 129.52 EH/sn. Yani bu değerin 197.61 EH/sn (13 Mayıs) değerinden %34 daha düşük olması tedirginlik yaratıyor.

Tüm kripto para birimlerinin artış göstermesi için Bitcoin üretiminin artması gerekiyor. Aksi halde mevcut düşüşler bir süre daha devam edebilir. Bunun farkında olan Bitcoin madencileri yeni yollar aramaya çalışıyor. AntPool, Poolin, Binance ve Huobi Pool gibi Çin kökenli madencilik havuzları daha şimdiden keskin düşüşler yaşadı bile.

Bitcoin yine düşüşe geçti! Peki yükseliş ne zaman?

Kripto para madenciliği yüksek bir ihtimalle Güney Amerika veya Kanada gibi ülkelere yerleşecek. Ayrıca ABD gibi ülkelerin de büyük oranda alternatif olduğu ifade ediliyor. Kripto para üretirken yaşanan elektrik tüketimi azaltılırsa dünyanın diğer ülkeleri tarafından da kabul edilebilirler. Bakalım madenciler ile ilgili yaşanan bu gelişmeler sektöre nasıl yansıyacak?