Bitcoin fiyatı toparlanmak için fırsat kolluyor

Bitcoin ayı sezonuna

Son dönemde bir türlü yükseliş gerçekleştiremeyen Bitcoin fiyatı yeni bir toparlanma için fırsat kolluyor işte konu ile ilgili detaylar.

Son günlerde kripto para piyasasında kırmızı çizgilerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de Tesla’nın BTC ile otomobil satışını durdurduğunu açıklaması sektör açısından pek de iyi sonuçlar doğurmadı.

BTC fiyatı ile birlikte diğer alt coinlerde de önemli bir düşüş trendi baş gösterdi. Son birkaç günde bazı coinlerde yükselişler olsa da genel eğilimin düşüş tarafında olduğunu söyleyebiliriz.

Uzmanlar Elon Musk’ın çevre kirliliğini bahane göstererek BTC ile Tesla satışını durdurmasına ise bir anlam verebilmiş değil.

Bitcoin fiyatı toparlanmak için fırsat kolluyor

Bu durumun temel nedeni ise BTC’nin üretilmesinde en başından beri aynı sistemin kullanılıyor olması. Yani Bitcoin madencileri BTC çıkartmaya bugün başlamış değiller. Dolayısıyla Musk, BTC ile Tesla satacaklarını açıkladığında da Bitcoin madenciliği vardı. Bunu bile bile BTC ile araç satışına başlayacaklarını belirttiler. Peki şimdi ne oldu da Elon Musk geri adım attı.

Kimi analistler Elon Musk’ın bu adımını “Ayı Sezonu” ile ilişkilendiriyor. Yani BTC’nin zirveyi gördüğünü ve önümüzdeki süreçte ayı sezonuna gireceğini iddia ediyorlar. Bu gerçekleşir mi kestirmek güç.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu ve diğer kripto para içeriklerimiz tamamen bilgi verme amaçlı olup, hiçbiri yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih