Bitcoin dolandırıcılığı seviye atladı

Bitcoin piyasası

Kripto para borsası bugünlerde sadece düşüş ve dolandırıcılık haberleriyle gündeme geliyor. Bu haberlerin en yenisi ise tüm zamanların en büyük dolandırıcılık hikayesini barındırıyor olabilir.

Bitcoin dolandırıcılığı seviye atladı. Kripto para borsasının iki yakası bir araya gelmiyor. Uzun zamandır üst üste düşüş trendiyle kapatılan haftalar bir türlü bitmek bilmezken küresel gelişmeler de kripto para borsası üzerindeki baskıların artmasına neden oluyor. En önemli gelişme olarak Rusya – Ukrayna arasındaki savaşı ve FED’in faiz arttırma politikasını gösterebiliriz. Neredeyse her iki olaydan da her yeni gelişmeyle olumsuz şekilde etkilenen kripto para borsasının tek kötü haber kaynağı bunlar da değil.

Kripto paralarda yön

Henüz LUNA skandalının kötü etkilerini üzerinden yavaş yavaş atmaya başlayan kripto para borsası şimdi de tüm zamanların en büyük Bitcoin merkezli dolandırıcılık haberlerinden biriyle sarsıldı.

İngiltere kripto paralar

Bitcoin dolandırıcılığı seviye atladı

2018 yılından bu yana faaliyette olan ve bir tür “ticaret kopyalama usulüyle kar dağıtımı” vadinde bulunan Mirror Trading Internation şirketinin de dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Buna göre yetkililer tarafından tespit edilebildiği kadarıyla 2021 yılına kadar sadece Amerikalı kullanıcılardan 29.421 adet Bitcoin toplayan şirketin, yatırımcılarına yüksek kar raporları açıklamasına rağmen herhangi bir kar durumunun söz konusu olmadığı anlaşıldı.

Kripto paralarda yön

Şirketin 2021 yılında yaptığı iflas açıklamasının şüpheli olduğunu düşünen ABD Emtia Komisyonu yatırımcıların şikayetlerini de dikkate alarak harekete geçince gerçekler ortaya çıktı. Kurucusunun Amerika Birleşik Devletleri’nden kaçarak izini kaybettirdiği anlaşılınca devreye giren Interpol, bu ismi Brezilya’da saklandığı evde bularak göz altına aldı.

Mirror Trading Internation’un şu ana kadar net varlığı hakkında kesin bir tespit yapılamamış olsa da, şirketin dolandırıcılık yoluyla yatırımcılarından en az 1,7 milyar dolar değerinde kripto varlık topladığı düşünülüyor.

Apple, iPhone 14 üretimini azaltmak zorunda kaldı