Facebook beğen butonu değişiyor! Yeni özellik haberimizde!

facebook yeni butonlar

Dünyanın en büyük sosyal ağı, 1 milyardan fazla kullanıcısı için yeni özelliğini hazırlıyor. Facebook Reactions olarak duyurulan özelliğin ülkemiz için Facebook Reaksiyonları olarak çevrilmesi mümkün. Artık Facebook gönderilerine “Beğen” dışında farklı duygular ile yanıt verebileceğinz. Yeni özelliğin detayları ve videosu haberimizde.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, kendi hesabından bir video paylaştı. Uzun bir açıklamayla birlikte paylaşılan videoda Facebook’un yeni özelliği ilk kez görüldü.

Uzun zamandır yorum yapma,  beğenme ve paylaşma dışında başka bir etkileşimin mümkün olmadığı Facebook’a artık çok sayıda yeni tepki çeşidi eklenecek. Zuckerberg, yeni özelliği testine başladıklarını duyurdu.

facebook-yeni-butonlar

“Beğen” butonu yıllardır kullanılıyor. Ancak her durumu tam olarak ifade ettiğini söylenemez. Sevdiğiniz veya sevmediğiniz tüm paylaşımlara yorum yazmak dışında gösterebileceğimiz tek tepki uzun süredir “Beğen” seçeneğiydi. Bu özelliği değişeceği geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. “Beğenmeme” olarak beklenen yeni özellik, çok daha detaylandırılmış durumda. “Beğenmeme” özelliğinin suiistimal edilme ihtimali düşünüldüğünde, aslında böylesi daha mantıklı diyebiliriz.

Artık Facebook gönderilerinde “Beğenme” ikonuna basılı tuttuğumuzda, “Beğenme, sevgi, gülme, şaşırma, korkma, üzüntü ve kızgınlık” gibi farklı seçeneklerle gönderiye olan tepkiyi belli etmek mümkün olacak. Bu özellik henüz test ediliyor. Dolayısıyla şu an kullanmak mümkün değil ancak ilerleyen günlerde aktifleşecektir. Nasıl kullanıldığını aşağıdan videodan daha iyi görebilirsiniz.

Modüler akıllı saat BLOCKS bağışçılarını bekliyor