Microsoft Office uygulamaları artık daha şeffaf!

Microsoft Office

Microsoft Office uygulamaları aldığı son güncelleme ile kullanıcı verilerini toplama konusunda büyük bir adım attı. Microsoft Office uygulamaları artık kullanıcılara karşı daha fazla şeffaflık sunuyor.

Microsoft, kullanıcıların toplanan verilerine daha fazla şeffaflık sağlamak için Office paketinde iki yeni seçenek sundu. Bu özellik Microsoft’un en son Office Insider Build 1904‘te fark edildi.

Microsoft Office uygulamaları artık daha şeffaf!

Office Insider Build 1904 kullanıyorsanız, Office uygulamalarının Hesap Veri Koruma ayarlarında, Gerekli Teşhis Verileri ve İsteğe Bağlı Teşhis Verileri olmak üzere iki yeni seçenek olduğunu fark edeceksiniz.

G Suite’e Office dopingi!

Microsoft’a göre; Office uygulamalarının sorunsuz çalışması için gerekli tanılama verileri gerekiyor. Ayrıca uygulama çökmeleri ve diğer hatalarla ilgili bilgileri de Microsoft’a göndererek hizmetlerinin geliştirilmesinde katkınız oluyor.

Microsoft bu sunduğu bu opsiyonlar ile kullanıcılardan hangi verilerini anonim olarak toplayacağını açıkça gösteriyor.

Ancak, bu özellik şu anda Office Insiders kullanıcılarına özel. Muhtemelen ilerleyen günlerde bu özellik tüm Office kullanıcılarına sunulacaktır. Son olarak Office uygulamalarının yeni simgeleri ile bugün iOS ve Android platformunda güncelleme aldığını belirtelim.

Microsoft Office