BioNTech aşı geliri dudak uçuklattı: Rakamlar çok yüksek

Koronavirüs kabusu

BioNTech aşı geliri beklentilerin çok daha üzerine çıkmayı başardı. Covid-19 ile mücadele için üretilen aşılar şirkete büyük bir getiri sağladı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Covid-19 sürecinin bitmesine büyük katkıda bulunan BioNTech, aşı geliri ile gündeme oturdu. Şirketin Temmuz ila Eylül aylarını kapsayan dönemde yaklaşık olarak 6 milyar dolar gelir elde ettiği ifade ediliyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi değerlendirildiğinde bu oran 67,5 milyon euro düzeyindeydi.

Pandemi süreci ile birlikte aşı üreten şirketler çok daha fazla gelir elde etmeye başladı. Firmanın son olarak elde ettiği gelir içerisinde kar oranı büyük bir bölümü kapsıyor. 3 milyar 211 milyon euro firmanın kasasına kar olarak girdi. 2020 yılının 3. çeyreğinde ise şirket tarafından 210 milyon euro zarar edildiği söylenmişti.

BioNTech aşı geliri giderek artıyor

2021 yılından bu yana BioNTech şirketi yaklaşık olarak 13 milyar 444 milyon euro gelir elde etmeyi başardı. 2020 yılının ilk 9 ayında ise bu rakam 139,9 milyon euro düzeyindeydi. Böylece şirketin kar miktarı kat kat artış gösterdi. Hatta geçtiğimiz yılın aynı döneminde 351,7 milyon dolarlık zarar olduğu ifade edilmişti.

BioNTech aşı geliri

Zarar eden bir şirketten ciddi miktarda kar elde eden bir şirkete dönüşüm elbette kolay olmadı. Covid-19 süreci burada büyük bir öneme sahip. Pandemi ile birlikte şirketin gelirleri kat kat artış gösterdi. 2021 yılının sonunda 3 milyar doz aşı üretmiş olmayı planlayan şirket büyük bir hızla çalışmaya devam ediyor. BioNTech aşı geliri beklenenden daha fazla yükselecek.

BioNTech aşılarında 3. doz dönemi başlıyor

Analistler tarafından yapılan tahminlere bakıldığında firmanın bu yıl içerisinde elde edeceği toplam gelir miktarının 17 milyar euro seviyesine kadar yükselme ihtimali var. 2021 yılının sonlarında ise bu rakam beklentileri aşabilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.