Playstation 4 Yine Satış Rekoru Kırdı

bloghome ps hires 1

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu Playstation 4 yeni bir satış rekoru kırdı. Japon teknoloji devi bazı alanlarda sorun yaşıyor ancak, oyun sektöründeki büyümesini kimse durduramıyor. Sony Playstation 4 oyun konsolunun elde ettiği yeni satış rekoruna ve diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Japon teknoloji devi Sony, Playstation efsanesini PS4 oyun konsoluydu devam ettiriyor. Kısa süre önce PS4 Pro modeliyle yenilenen seri, firmanın en çok satan ürünleri arasında yer alıyor. Japonya’nın gururu konumundaki firma, birkaç yıl öncesine kadar büyük finansal sorunlar yaşıyordu. Televizon bölümündeki küçülme, Vaio markasının satışı ve kemer sıkma politikası bu küçülme dönemindeki tedbirler arasındaydı. bu dönemi kısa sürede atlatan firma, özellikle yeni oyun konsolu olan Playstation 4’ün çıkışıyla birlikte büyük gelir elde etmeye başladı.

Firma, 31 Mart itibariyle biten finansal yıl sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Sony, Mart 2016- Mart 2017 arasında tam 20 milyon PS4 oyun konsolu sattı. Firmanın konsollardan elde ettiği gelir ise %6.3 oranında artış gösterdi. Mobil pazarda büyük küçülme yaşan firma %32 oranında gerileme kaydetti. Mobil pazardan elde edilen toplam gelir ise 7 milyar dolar oldu. Firmanın egemen olduğu alanlardan olan kamera sensöründe de gerileme yaşandı. iPhone dahil olmak üzere piyasadaki pek çok telefonun kamerasını üreten Sony, bu alandan tam 5.1 milyar dolar gelir elde etti.

Playstation markasıyla en büyük geliri elde eden firma, karının büyük kısmını da bu marka sayesinde elde etti. 12 aylık dönem içerisinde 20 milyon konsol satıldı. Bu satışla birlikteyse toplam 60 milyon Sony Playstation 4 konsolu satılmış oldu. Oldukça büyük bir başarı elde eden firmanın bu finans yılı içerisinde de 18 milyon konsol satacağı tahmin ediliyor.

Yeni nesil konsol savaşlarına rakibi Xbox One’a karşı büyük avantajlar ile başlayan Sony, Xbox güçlense dahi gücünü korumaya devam ediyor. Japonya’nın en büyük teknoloji üreticilerinden olan şirket aynı zamanda 2016 mali yılında 2.6 milyar dolar net kar elde etti.

Xiaomi Mi 6 ilk günden rekora koşuyor