Bing ’de en çok aranan kelime Google

Google, reklamverenlerin geçmişi hakkında bilgi sunmaya başlayacak

Teknoloji devi Google haksız üstünlük sağladığı gerekçesiyle bir dava ile karşı karşıya.

Bing ’de en çok aranan kelime Google. Alphabet ve Microsoft’un mahkemedeki Google- Bing arama motoru kavgasında Alphabet avukatları AB Genel Mahkemesi’nde Bing’de en çok aratılan kelimenin Google olduğunu mahkemeye sundu. Microsoft, Android’de Google.com’un varsayılan olmasını haksız rekabet olarak nitelendiriyor. Bunun sebebi ise Google’ın Android’in de sahibi olması.

Google arama motoru olarak dünyada rakip tanımıyor. Google’ın bu denli güçlü ve tercih edilen bir arama motoru olması mahkemelerde pek çok dava ile karşı karşıya gelmesine sebep oluyor. Google’ın ana şirketi olan Alphabet Google için mahkemelerde savunma yapıyor. Alphabet’in savunma yaptığı rakiplerden biri ise Microsoft.

Google 2020'de kullanıcı verilerini paylaşmış!

Bing ’de en çok aranan kelime Google

Microsoft ile Google Avrupa Birliği Genel Mahkemesi’nde karşı karşıya geldi. Alphabet’in avukatı Alfonso Lamadrid, yaptığı açıklamada, “Bing’deki en yaygın arama sorgusunun açık ara Google olduğunu gösteren kanıtlar gönderdik. İnsanlar Google’ı mecbur oldukları için değil, istedikleri için kullanıyorlar. Google’ın genel aramadaki pazar payı, kullanıcıların %95’inin Google’ı rakip arama motorlarına tercih ettiğini gösteren tüketici anketleriyle tutarlıdır.” ifadelerini kullandı.

Bing arama motorunun geliştiricisi Microsoft’a göre Google çevrimiçi aramada haksız üstünlük sağlıyor ve kendi reklamını yapıyor.

Google’a 5 milyar dolar ceza

AB’nin Google’a açtığı davada Google’a, 5 milyar dolar tutarında bir ceza verilmişti.  Google mahkeme tarafından verilen 5 milyar dolar tutarındaki cezaya itiraz ediyor.

Harita uygulamaları kazalara neden olabiliyor: Bu haberi dikkatli okuyun