Bill Gates küresel ekonomi konusunda endişeli

Bill Gates tarla

Bill Gates, küresel ekonomi konusunda endişeli olduğunu söyledi. Gates’e göre hisselerin düşeceğine inanan yatırımcılar haklı çıkabilir.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle yaşanan ölümlerin kayda değer ölçüde azalmasıyla birlikte artık bu pandeminin sonuna yaklaştığımız görülmüş olsa da, koronavirüs döneminin etkilerini uzun süre hissedeceğiz gibi görünüyor. Çünkü 2020’nin başından beri devam eden bu kriz, başta ekonomi olmak üzere pek çok alanı derinden etkilemiş durumda.

Pandeminin etkisini yitirmesiyle birlikte ekonomi üzerindeki baskının da azalacağı umuluyor olsa da Bill Gates bu konuda pek umutlu görünmüyor. Microsoft kurucusu, küresel ekonomi hakkında endişeli olduğunu söylüyor.

Bill Gates Koronavirüs tahmini yeni

CNN’e verdiği röportajda konu hakkında konuşan Gates, tüm dünyada artan enflasyon hakkında endişeli olduğunu söyledi. Devletlerin borçlarının pandemi öncesinde bile çok yüksek olduğuna dikkat çeken Gates, ekonomiyi yaralayan pandemi süreciyle birlikte bu sorunun daha da büyüdüğünü belirtti.

Gates, küresel ekonominin gidişatına baktığında, hisselerin değer kaybedeceği yönünde spekülasyonda bulunan yatırımcılara hak verdiğini söyledi. Hatırlayacağınız gibi kısa süre Gates de Tesla hisselerinin düşeceğini öngörerek Tesla hisselerine karşı yatırım yapmıştı. Hatta bu durumun ortaya çıkması Bill Gates ile Elon Musk arasında gerginliğe neden olmuştu.

Elbette Gates’in temel uzmanlık alanı ekonomi olmasa da uzun yıllardır dünyanın en zengin insanları arasında yer aldığını düşününce bu konularda epey tecrübeli olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Gates’in koronavirüs pandemisi çıkmadan yıllar önce insanları global bir pandeminin tehlikeleri hakkında uyarmış olması, Gates’in ne kadar öngörülü olabileceğinin kanıtı. Bu yüzden Gates’in küresel ekonomiye dair uyarılarını da dikkate almakta fayda var.

Virgin Galactic uzay turizmi planlarını erteliyor